Camino Primitivo Ferreira Boente

1 oktober, 25 km, half bewolkt 22 graden

En dat zijn dan de laatste 20 km van de camino Primitivo. Van Ferreira naar Melide en daar sluit de zware uitdagende en bijzonder mooie Primitivo aan op de camino Français. We kiezen voor een overnachting in Boente, de drukte van Melide voorbij.

Een van de pareltjes van de Camino Primitivo wat overnachten betreft is ook de herberg van Ria en Ton in Ponte Ferreira. Een warm bad, waar we samen andere pelgrims van mochten genieten. Een gezamenlijke maaltijd, onze was gedaan en ook nog een uitgebreid ontbijtbuffet. Klaar voor vertrek!

Op het deel van de Primitivo is het inderdaad rustig. We treffen onze camino maatjes bij de stops. Een glooiend landschap ligt aan onze voeten.

Het is een mooie etappe, over bospaden en rustige wegen. Wel meer asfalt dan het eerste deel, zeker de moeite waard.

Het is alsof het stilte voor de storm is. We weten dat het veel drukker op de camino Français zal zijn. Hoe gaan we het ervaren? Vandaag viel het erg mee. De pelgrims die van Melide in de richting van Arzua gaan zijn allang weg. Onderweg treffen we ergens muziek en een aantal van ons gaat dansen.

We logeren net na het kerkje van Boente in herberg Fuente Saleta. Ook deze kerk is open en we krijgen een stempel van een vrijwilliger.

Tijd voor het etappe drankje….deze keer buiten in de zon. Het belooft nog een paar dagen mooi weer te worden.

Nog 2 dagen te gaan. We beginnen naar Santiago uit te kijken.

2 reacties op “Camino Primitivo Ferreira Boente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.