Camino Primitivo Lugo Ponte Ferreira

30 september, 27,8 km, droog, af en toe zon 18 graden

Slapen in het centrum, in een grote stad als Lugo, heeft echt wel een kans op een mindere nachtrust. We sliepen in Hostel Cross in het centrum en werden gewekt door zware bas geluiden van de bar onder onze slaapplek. Zeker tot 3 uur in de nacht. Zelfs mijn oordopjes werken dan niet. Na deze nachtrust gaan we om 7.30 uur de deur uit voor een ontbijt op Plaza Major.

Ook vandaag is er een lange etappe gepland 27 km naar de herberg van Ria en Ton in Ponte Ferreira. Geen hoge bergen, toch veel hoogteverschillen.

Het voelt als geleidelijk stijgen en dalen. Ten opzichte van de etappe naar Lugo voor mijn gevoel iets makkelijker en ook minder vermoeiend. We vertrekken eerst door de stadspoort en iets later in de mist over de brug Lugo uit.

De etappe van vandaag kent veel asfalt en ook bospaden met aan weerszijden regelmatig mooie uitzichten. Omdat we weer een droge dag hebben kunnen we wat meer van de omgeving zien. Hier op de Camino Primitivo zijn enkele bars. Helaas is ook de bar van O Burgo gesloten. Hiervoor in de plaats is een mooie plek, waar je overdekt kunt zitten en een automaat voor een kopje koffie of versnapering. Voor alle pelgrims die onderweg zijn, een pleisterplaats. We ontmoeten er de pelgrims die met ons naar de volgende herberg lopen.

Dichtbij San Roman da Rotorta vinden we wel een bar die open is. We nemen er nog even pauze voor we de laatste 7 km gaan doen.

Toch tellen de laatste loodjes altijd het zwaarste, even lijkt het of we er zijn als we een andere herberg passeren. Onze herberg Ponte Ferreira ligt bij een brug, waar we zeer hartelijk werden ontvangen door Ria en Ton. Met een etappe drankje in de tuin, zit onze wandeldag er weer op.

5 reacties op “Camino Primitivo Lugo Ponte Ferreira

  1. Geweldig hoewel de camino nog biet volbracht is stralen jullie uit dat het volbracht is. Geniet ook vab de verdere tocht VAMOS.

  2. Het was geweldig om jullie zo te kunnen volgen en wat een uitdaging. Wat heeft Mieke dit fantastische georganiseerd. En Coby wat heb je het ook weer geweldig gedaan en de hele groep. Groetjes Adrie en Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.