Camino Primitivo Boente Astrar

2 oktober, 26 km, zonnig, 23 graden

Een heerlijke en toch onverwacht pittige wandeldag vandaag! We vertrokken vanaf Boente net na zonsopkomst en ook deze start hebben we als heel rustig ervaren.

Evenveel stijgingen als dalingen. Dit deel van Galicië vind ik prachtig. Paadjes door de bossen en over rustige wegen. Veel onverhard en dat met een strak blauwe lucht.

Heel even treffen we ook mist in het dal bij Ribadiso. Het wonderlijke spel van wolken en licht. We worden in het landschap opgenomen. Echt genieten!

Het blijft stijgen en dalen. De eerste grote stijging is naar Arzua. Omdat het nog vroeg in de ochtend is, valt deze stijging heus mee. Even het kunstje herhalen van kleine rustige pasjes en je bent zo boven. Het is zondag ochtend en we vinden een bakker open voor ons verse broodje voor de lunch.

Het valt ons op dat er vandaag veel horeca is gesloten. Kennelijk een rustdag voor de ondernemers. En dan allemaal gelijk dicht …? Een enkele is open en doet goede zaken. Rond 12 uur vinden we een picknick plaats bij een bar. Als we eraan komen gaat ook die dicht. Geen probleem….we mogen de picknick plaats ook gebruiken.

Vlak daarna komen we langs het cafe met allemaal bierflesjes, bij de ingang, over het terras etc. Ook deze is dicht en wij lopen verder.

De bossen geuren heerlijk. Eucalyptus bomen hebben na regen een duidelijker geur. We horen er muziek. Iemand bespeelt een drum. Het raakt mij en ik zie ook een mede wandelaar uit Frankrijk geëmotioneerd. Ze krijgt zelfs een knuffel van de onbekende muzikant. Bij de muzikant staan ook teksten. Ik kies er een uit, die mij raakte. Tja…ik ga er een over nadenken 😉

We lopen verder door de bossen en nemen nog een 3e pauze. Ongeveer 4 km voor de eindbestemming. We lopen steeds ongeveer 2 uur voor een pauze en zeker bij een totale afstand van 26 km, is dat voor mij belangrijk. Even rusten en dan voor de laatste km’s van die dag. We treffen vandaag tourist pelgrims. Ze worden steeds met de bus ergens afgezet, lopen een klein stukje en gaan weer verder met de bus. Wel vreemd voor ons, als we ons realiseren dat wij meer dan 300 km lopen.

We logeren in albergue Astrar, vlakbij Santa Irene. Een fijne plek voor wie nog even zonder drukte wil verblijven voor we de grote stad Santiago in gaan. Een etappe drankje in de tuin smaakt ons heerlijk. Vol verwachting kijken we uit naar morgen.

3 reacties op “Camino Primitivo Boente Astrar

  1. Wat een mooie plaatjes mensen. Prachtige dag weer en dan op naar de laatste dag. Wat een toppers zijn jullie. Geniet morgen van de laatste wandeldag!

  2. Het profielkaartje van de etappe is heel misleidend: ik concludeer dat het heel pittig was; de blog zegt dat het gied te doen was. Wat is nu de waarheid? Dat kan alleen maar die van jullie zijn. Morgen nog even de laatste.etappe. Vamos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.