Camino Portugues Tui Orbenlle

11 oktober, 14 km, zonnig 14-28 graden Tui – Orbenlle

Wat een mooie dag! We voelen ons zo verwend. Hier te kunnen lopen, het prachtige weer, bezoek aan Tui en nu aan het einde van de dag de hele relaxte en welkome sfeer bij Dries van Casa Alternativo.

Wij gingen op pad voor het eerste stukje van deze kaart. Eerst gingen we terug naar de grens, de brug die over de Rio Mino gaat en Valenca verbindt met Tui.

Midden op de brug is de grens. Daarvandaan heb je een mooi uitzicht over Tui en Valenca. We voelen ons nu al verbonden. Samen op weg, de ene voet voor de andere voet. Die brug gaan we over. Grenzen verkennen van jezelf en van anderen. Op de brug vind je de E van Espana en De P van Portugal gebroederlijk naast elkaar. Elkaar motiveren en steunen, zodat we over een aantal dagen ook in Santiago aankomen. Gewoon op onze eigen manier, met de afstanden die voor de medewandelaars haalbaar zijn. Zo is het ook ok, ieder zijn eigen Camino.

Daarna gingen we de eerste pijlen zoeken. Vanaf de rivier de Minho de gele pijlen naar de kathedraal. We lopen door die kleine straatjes en onder de poortjes door. We nemen tijd om Tui te verkennen.

We lopen Tui uit door een bos met een beeld van een pelgrim. Een tijdje langs een drukkere weg en later weer door de bossen. Alle pelgrims die uit Tui vertrokken waren al onderweg. Het Camino pad bijna voor ons alleen. Een geweldige ervaring om zo in rust op de camino Portugues te zijn.

Nog een idee nodig voor een overnachting ongeveer 9 km na Tui? Denk dan aan Casa Alternativo van Dries Nuiten. Een pareltje op de camino en geeft een bijzonder Camino ervaring. Een zeer welkom gevoel, een gezamenlijke maaltijd, een zwembad in de tuin, hangmatten. Een topper!😃

1 reactie op “Camino Portugues Tui Orbenlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.