Camino Portugues Orbenlle Porrino

12 oktober, 10 km, zonnig, 26 graden, Orbenlle – Porrino

Geen wekker zetten, zei Dries van Casa Alternativo. We worden gewekt met muziek, een heel relaxte start van de dag. Een heerlijk ontbijt, en dan is het tijd voor vertrek. Het is hier in Galicië pas om 8.30 uur licht, dus als we gaan ontbijten om 8 uur is het tijd genoeg. Ook voor onze bagage die vanaf 8 uur klaarstaat voor vervoer.

We voelen ons dankbaar dat we in Casa Alternativo mochten verblijven. We voelden ons direct thuis door de accommodatie en vooral door Dries die zo goed voor de pelgrims zorgt.

Vandaag is de etappe 10 km. Voor mij voor het eerst dat ik de etappe van Tui naar Porrino in 2 delen heb gedeeld. De vorige keer dat ik van Tui naar Porrino liep was er nog geen accommodatie beschikbaar en de afstand werd voor de eerste dag als te ver ervaren. Het is een vlakke etappe, een bospad, verharde rustige weg en uiteindelijk een pad langs de rivier.

Om naar Porrino te gaan zijn er 2 mogelijkheden, vanaf Orbenlle over het industrieterrein langs een drukke weg of door de natuur. Gisteren kwamen we langs de splitsing. Door de bossen is hier linksaf, in bij Casa Alternativo te komen is het even rechtdoor.

Direct van de herberg konden we terug op de route komen. Even een heuvel over en dan zijn we er weer. In de vroege ochtend precies naar het westen met de zon in de rug.

We volgen het pad door de bossen. Het ruikt heel lekker. Zondag voor onze aankomst had het de hele dag geregend en vooral de eucalyptus bomen gaan daarna heerlijk ruiken.

Het zit vandaag in de bijzondere dingen. We mogen de appeltjes oprapen voor consumptie. Een schaapherder laat zijn schapen naar het veld gaan, herfst kleuren en nog veel bloeiende bloemen. We genieten van al die kleine momenten…..

Na 5 km blijkt er toch een cafe open. Vlak na de pleisterplaats voor de pelgrims. Nou, we hebben de tijd en het doet zich voor. Waarom niet? We nemen er pauze en treffen daar een pelgrim met ezel en hond. Op weg naar Rome zei hij ….?

Vlak voor Porrino word je volgens de pijlen door de stad geleid. Wij kiezen er niet voor. We gaan langs het riviertje. Let op ..onder de A55 door en dan niet rechtdoor maar linksaf. Een mooie afsluiting van deze wandeling.

1 reactie op “Camino Portugues Orbenlle Porrino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.