Camino Portugues Pontevedra Barro

16 oktober, 13 km, motregen, later regen, 20 graden Pontevedra Barro

Gisteravond gingen we bijtijds eten om naar de pelgrimsmis in Pontevedra te kunnen gaan. Om 19.30 uur. Het was bijna donker en voor het eerst zag ik de Santuario da Perigrinos verlicht. Mooi!

Het was druk in de pelgrimsmis. Vooral van de lokale bevolking, ik denk vanwege de zaterdagavond. Aan het eind van de mis kregen de pelgrims de zegen. Jammer dat het niet in het Engels was. We zagen aan de pastor dat hij wel betrokken was. Het was fijn een keer mee te maken.

De route van vandaag is uiteindelijk 13 km. Nog een paar km verder dan de algemene herberg van Portela. Over bospaden en rustige wegen net naast de N550. Wel steeds stijgen en dalen, maar ik denk dat Topo gps een fout heeft over de hoogtemeters van 1127. Zo hebben we het zeker niet ervaren.😉

We lopen over de vernieuwde brug, de Ponto do Burgo de stad uit. Dat duurt een poosje. We lopen precies tussen een enorme groep Spaanse pelgrims, die alleen 2 dagen pelgrimeren. We houden wat in en laten ze passeren. Zo begon het een beetje op de 4 daagse te lijken. Het is een erg donkere lucht. Dat zou wel een flinke bui kunnen worden….Hier en daar een bui… Vandaag was het voor ons meer daar…

Op deze zondag is het kerkje Santa Maria de Alba geopend. We gaan een stempel halen en hopen dat in het dorp erna een cafe open is. Dat is niet het geval. Hiervoor kun je in San Cayetano van de route afwijken. Wij lopen er door.

Na de stad komen we in de bossen. Het ruikt heerlijk. De natte grond, de eucalyptus bomen en de munt, die overal staat te groeien.

De eerste open bar is na 9 km. Fijn om even droog te zitten. Een bekende pleisterplaats vlak voor de algemene herberg.

We logeren in 2 appartementen genaamd Oktheway. Even goed kijken, want het ligt van de route af. Omdat het vandaag zondag is en de winkels gesloten zijn, hebben we gisteren boodschappen gedaan en met de bagage meegegeven. Precies als wij eraan komen is ook Correos er met onze bagage. We zijn erg tevreden over deze bagage vervoer.

Yolande gaat voor ons linzensoep maken. Bij de plaatselijke bar kopen we Albarino voor een wijntje bij het eten. We hebben er nu al zin in…..

1 reactie op “Camino Portugues Pontevedra Barro

  1. Dat is een mooie wandeling, en een lekker wijntje toe. Wij waren vanmorgen nog in de Catharijne met credo-koor Nu weer richting asd. tlet was hoopvol, net als julle tocht, maar anders, tot gauw he , anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.