Camino Portugues Barro Caldas de Rei

17 oktober, 13 km, meest droog, Barro Caldas de Rei

Het was vandaag vooral de verwachting dat het zou gaan regenen. Volgens de weersvoorspelling grote kans op veel regen over de hele dag verspreid. Wij lopen er net langs en hebben het op een stevige bui zo goed als droog.

Het is de 2e helft van de etappe van Pontevedra naar Caldas de Rei. Dit overzicht lees je van links naar rechts. We hebben net voorbij Portela overnacht in Barro in de appartementen van Oktheway.

Vanaf het appartement gaan we eerst ontbijten. Direct om de hoek bij een bar. Ook is er een winkel om 9 uur open, zodat we weer proviand hebben. Om op de route te komen, is het 500 meter. Even terug, goed te vinden op maps.me. Even later zien we het appartement op de heuvel liggen.

Na ongeveer 5 km vinden we een bar in een soort garage. Alles wat je kunt kiezen ligt uitgestald op tafel. De serveerster heeft een geblokte schort aan. Ze hebben er heerlijke Santiago taart en een soort koffie koek met honing en gember. Het smaakt verrukkelijk.😉

Niet ver van de route is er een waterval. De cascaden van Rio Barosa. Als je bij de N550 uitkomt even oversteken. Het ligt een stukje voor Briallos. We gaan er even naar toe. Zeker de moeite waard. Erg mooi. Het water heeft de grote stenen glad gemaakt. Je kunt er ook een rondwandeling maken van 3 km. Dat doen we niet. Er even kijken is voldoende.

Dit deel van de route is meer open, licht glooiend met paden langs en onder de druivenranken. Hier en daar zien we de druiven nog hangen. Vaak heel klein, maar wel bijzonder zoet.

Ook hebben we mooie landwegen. De donkere luchten, zijn steeds voor, achter of naast ons. We voelen dat we veel geluk hebben en houden het zo goed als droog en zeker ook dat we in zo een mooie omgeving lopen.

Als we in Caldas aankomen is het droog en kunnen we zelfs van ons etappe drankje genieten buiten aan de rivier. Een mooie afsluiting van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.