Camono Portugues Pontesampoio Pontevedra

15 oktober, 15 km bewolkt en droog 22 graden Ponte sampoio Pontevedra

Opnieuw een dag met prima wandelweer en dat voor de bosrijke etappe van Pontesampoio naar Pontevedra.

Wat een prima herberg in Pontesampoio. Albergue O Meson heeft vrijwel alles wat een pelgrim nodig heeft. Een goed bed met een gordijntje, een lampje, een stopcontact bij het bed, een keuken om te zitten en te koken, en er naast een restaurant voor een goede maaltijd en ontbijt. De kamers zijn met 2 stapelbedden, dus 4 personen op een kamer. Het is boffen om in zo een mooie herberg te verblijven.

Na het ontbijt gingen we nog even terug de brug over om boodschappen te doen. Precies om 9 uur gaat de Froiz open en daarna gingen we op pad. De lucht is deze morgen wat roze en er hangt weer zo een mooie wolk voor de berg. In de nacht had het wat geregend en ja…..droog bij vertrek.

Na de brug begint de klim. Eerst door kleine straatjes, later over grote stapstenen. Hier en daar zijn de stenen wat glad en zoeken we de randen naast de stenen. Het blijft goed opletten.

Even dreigt het te gaan regenen. Wel/niet de regenjas aan. Heel even is de poncho, regenjas of paraplu. Het wordt amper nat. We hebben mazzel. Intussen wordt het steeds meer herfst. De varens zijn bruin, de blaadjes beginnen hier en daar geel te kleuren en op de grond te vallen. Ook zien we de eerste paddenstoelen.

Onderweg is er nauwelijks horeca. Wel is cafe/winkel Fermin open. Een bord langs het pad, eerst staat er 600 meter. Dat is zeker 1,6 km. Het is dicht bij het kleine kapelletje Santa Maria. We zingen er samen het pelgrimslied van Amanda Strydom. Bij mij op mijn playlist en Riet had de tekst doorgestuurd. Een mooi moment van verbondenheid.

Voor Pontevreda kiezen we voor de iets langere route langs het watertje. Een fietser uit Pontevedra zegt dat het zo mooi is dat we het zeker zouden moeten kiezen. Hij zegt zelfs: this is heaven …We vinden het zeker mooi!

Net voor we in de stad zijn is er een tunnel. We hebben even op elkaar gewacht voor deze mooie foto.

Hier in Pontevedra blijkt om 19.30 een pelgrimsmis te zijn. Dat willen we wel eens meemaken. We zoeken een pizzeria op, waar we om 18 uur kunnen eten. Even terugschakelen naar Nederlandse eettijd. We zijn benieuwd hoe we het ervaren.

1 reactie op “Camono Portugues Pontesampoio Pontevedra

  1. Hallo wandelaars. Wat een mooi verslag van gisteren en vandaag.
    Netty, ik zie wel dat de mobiel wel gebruikt wordt!
    Zal morgen een privé berichtje sturen.
    Jullie allemaal nog veel wandel plezier, de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.