Camino Primitivo Escampliero Doriga

21 september, 22 km zonnig, 24 graden

Meestal kies ik voor de algemene herberg van San Juan de Villapanada, vandaag gaan we voor 5 km meer naar Doriga. Een stevige wandeling met veel steile stukken.

We beginnen op 245 meter hoogte, over Grado naar 45 meter hoogte. Daarna de eerste hoge top naar El Fresno op 370 meter daarmee een stevige daling naar Doriga op 115 meter.

Het Hostal El Tendejon gaat pas om 10 uur open. Wel wilde de aardige mevrouw wat brood en koffie/thee in een thermoskan klaar zetten. Met onze kaasjes/krentenbollen en een restje pindakaas erbij kunnen we van start. Zo erg als deze uitgemergelde pelgrim zal het bij ons niet worden

Het is zo mooi hier. Met een strak blauwe lucht erbij verwonderen we ons over het groene landschap en intussen schuiven de bergen rustig onder onze voeten door. We vertrekken met zonsopgang. Dat is hier in Oviedo iets na 8 uur.

We lopen ontspannen naar ons 2e ontbijt toe. Een cafe vlak voor de brug bij Penaflor. Nou weet ik wel dat de tomaten hier in Spanje zo lekker zijn. Op geroosterd brood met die tomaten is het nog lekkerder. We hadden er ruim 10 km in iets meer dan 2 uur opzitten en dan is een pauze ook een goed moment. Precies op dat moment ging de horeca open.😉

We waren al bijna in Grado en daar hebben we wat boodschappen gedaan voor de lunch. Halverwege de klim naar El Fresno hebben we pauze op een plekje waar je alleen maar van kunt dromen. Een plekje in de schaduw, uitzicht over een prachtig dal en gewoon even in de “relax”

We klimmen verder naar de top El Fresno. We vinden de klim erg meevallen. Dan begint de afdaling. In de verte zien we een dorpje liggen. Zou dat Doriga zijn? Het zou gezien de afstand wel ongeveer kunnen.

In een tunnel onder de snelweg zingen Ada en ik “pelgrim” van Enya. In Doriga wacht ons een verrassing. Een zeer gastvrije ontvangst. We worden aan alle kanten geholpen. We kunnen kiezen uit een tuinhuis, een “matrimonio” en een tent met 2 eenpersoons bedden. Daar slaap ik… Er wordt voor ons gekookt. Lekker! Tomaten salade, lasagne, cordon blue en aardappelchips. We voelen ons verwend.

4 reacties op “Camino Primitivo Escampliero Doriga

  1. Wat een prachtige omgeving en je ziet dat jullie genieten. Coby wat had je een mooi rood shirt aan. En wat heb je een plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.