Camino Primitivo dag 1 Oviedo Escampliero

19 en 20 september 12 km, zonnig, 24 graden

De bagage? Gisteren waren we al 7 uur voor vertrek op Schiphol. Zouden we de boarding pas al kunnen krijgen? Eigenlijk mag je maar 4 uur voor vertrek er zijn. Dat willen we niet riskeren na het missen van de vlucht van zaterdag. Het liep gesmeerd. We krijgen al de instapkaarten en na 2 uur waren we al door de douane. Dan plotseling een Spaans telefoontje. Onze bagage is terecht.😃😃Tata. Die kunnen we de volgende ochtend op de luchthaven ophalen.

En dan vandaag de start van onze camino Primitivo.

Vlnr Gert Jan, Anneke, Ada, Annemiek, Mieke, Coby en Elisabeth

Met 12 km een rustige start. Wel prettig voor vandaag, want we kwamen pas om 9.30 uur in Oviedo aan met vertrek 7.30 uur, dat betekent om 5.30 uur op de luchthaven zijn en om 5.15 uur met de taxi. En dat is voor ons heel vroeg.

Dit overzicht lees je van links naar rechts. Tot aan Escampliero is op de eerste heuvel. Alvast een beetje oefenen voor wat komen gaat. Bij de kathedraal van Oviedo gingen we de eerste stempel halen, een 2e ontbijt in de zon en op pad. Het duurt nog even voor we de stad uit zijn. De markering vonden we links van de kathedraal, een koperen plaat op de grond. Daarna is het goed opletten op de schelpen. Hier in Asturias is de goede richting door waar de wijzers van de schelp samen komen.

Direct daarna ben je in de natuur, de bergen liggen voor ons, we hebben er zin in. Stapje voor stapje ervaren wat het is om bergen te kunnen verzetten. We komen enkele pelgrims tegen. We hoorden het rustiger is als je op dinsdag vanaf Oviedo vertrekt. We gaan het ervaren.

18 reacties op “Camino Primitivo dag 1 Oviedo Escampliero

 1. Gefeliciteerd, eindelijk….kunnen vertrekken met zijn allen!
  Jullie hebben samen al een hobbel overwonnen, dat schept een band.
  Een goede Camino gewenst!

 2. Gelukkig, eind goed al goed! Nu kan het wandelen beginnen. Ben benieuwd naar jullie ervaring. Wij zijn gisteren in Santiago de Compostela aangekomen, Compostela gehaald, koffie gedronken in de huiskamer, vandaag de mis bijgewoond en de nodige souvenirs gekocht. Morgen in de namiddag naar huis. Het was hier vandaag 29 gr. Allemaal een heel mooie camino gewenst zonder lichamelijke klachten!!!

 3. Wens jullie allen een fijne camino Primitivo, met fijne gesprekken en mooie herinneringen.
  Ik zie dat er buiten Mieke om nog 2 bekenden mee gaan , wandel in rust en ga er van genieten Gert Jan en Ada. ❤️ jullie allemaal zet de voetstappen rustig neer en geniet. En maak samen mooie herinneringen.

 4. Gelukkig dat het weer allemaal goed is gekomen!
  Maar wat een begin!! Snel vergeten en genieten van de tocht,
  het samenzijn en alle mooie ontmoetingen.
  Buen camino voor jullie allemaal.

 5. Een passend gedicht voor jullie pelgrims
  Vertraag
  Vertraag
  Vertraag je stap
  Stap trager dan je hartslag vraagt
  Verlangzaam
  Verlangzaam
  Verlangzaam je verlangen
  En verdwijn met mate
  Neem niet je tijd
  En laat de tijd je nemen –
  Laat.
  Geniet van een mooie Camino samen onder begeleiding van Mieke. 😘
  Leuk om jullie te zien op de foto Gert-Jan en Ada.

 6. Ik wens jullie een hele fijne dag, en de groetjes voor Coby uit Ede. Fijn dat alles nu zo goed na die nare start van jullie.

 7. Wat fijn dat de bagage al terecht was voor jullie uit Nederland vertrokken.
  Dat scheelt heel veel stress en tijd. Zo te zien hebben jullie prachtig weer.
  Geniet van al het moois onderweg, leuke ontmoetingen en wie weet soms wat afzien.
  Met de valse start is het nu al een gedenkwaardige reis en er komen vast veel mooie herinneringen bij. Veel plezier, allemaal!

 8. Veel succes gewenst, onder begeleiding van Mieke wordt dit vast een mooie reis! Coby zet h’m op hé misschien zien we elkaar in Leiden met het wandelweekend, ben benieuwd naar je avonturen. Ik ga jullie volgen. 👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.