Camino Primitivo Doriga Bodenaya

22 september, 22 km zonnig 10-24 graden

Vandaag beginnen we echt te voelen wat de Camino Primitivo betekent. Zoveel onverharde, moeilijke paden met veel grote keien en het aantal hoogtemeters. In totaal 1409, dat zijn alle stijgingen en dalingen bij elkaar.

Vooral vanaf Salas naar Bodenaya, als we 340 meter stijgen in 6 km. Niet alleen omhoog, onderweg gaat het soms ook even naar beneden en wat je gedaald hebt ga je dan weer omhoog.

In de herberg van Doriga, Acogida Capacita was het goed vertoeven. De gastvrijheid en behulpzaamheid zijn hier het belangrijkste. Voor mij was het een avontuur, slapen in een tent is al lang geleden en ik vond het erg koud en vochtig deze nacht. De anderen die binnen sliepen hadden een prima nacht. Met een grote Camino smile op ons gezicht gaan we op stap.

Zo mooi is de mist in de vroege ochtend in de dalen. Een zilveren witte deken bedekt het landschap. Verwondering over wat mist met het landschap doet. Tot aan Salas, is het vooral vals plat met af en toe al stevige kuitenbijters. En ja, vals plat is voor mij de grootste uitdaging. Hoe veel kleiner maak ik mijn passen, hoe veel langzamer ga ik lopen om het vol te houden, zonder buiten adem te komen.

De lastige trajecten zijn vooral de dalingen over de keien. In het boekje lees ik ook dat het met nat weer lastig kan zijn. We kunnen ons dat echt voorstellen.

We passeren de stad Cornellana met het mooie klooster aan de stijgende weg.

Het is weer prachtig weer. Vandaag hebben we veel bospaden. Als er dan even het licht van de zon doorkomt geeft dit een mooi effect.

In Salas hebben we even pauze voor we de laatste 6 stijgende km’s gaan doen. Ik merk dat ieder op zijn/haar tempo bovenkomt en dat ieder goed is voorbereid. Ook klimmend kunnen ze de km’s volhouden. Het is vooral door de bossen en op sommige stukken gaan we over de hoogtelijnen. De uitzichten zijn fantastisch.

In Bodenaya worden we erg gastvrij ontvangen door David en Celia. Ik ben er eerder geweest en ze hebben speciaal voor ons geopend op hun vrije dag.

2 reacties op “Camino Primitivo Doriga Bodenaya

  1. Lieve Mieke en medewandelaars, wat is het toch genieten om vertrouwde plekjes op de foto te zien.
    En wat zijn de foto’s mooi( mist, bos).
    Echt genieten.Dank.Veel mooie momenten en een goede tocht gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.