Camino Primitivo

17 september; het loopt anders

De Camino Primitivo is er een, die ik me altijd zal herinneren. Zeer uitdagend, zo mooi, over de toppen van de bergen in Asturias. 320 km, die we in 14 wandeldagen verwachten te kunnen doen. Aankomst op 3 oktober. Ik zie er zo naar uit!

We hadden gedacht om gisteren 17 september te vertrekken. Het liep anders. Volgens de site Schiphol drukte zou het 90 minuten duren om door de douane te komen. Dat werd 3 uur. We misten het vliegtuig. Er was die dag geen vlucht meer naar Oviedo. Bij de balie voor gemiste vluchten in vertrekhal 1 hebben we een nieuw ticket kunnen bemachtigen. Vertrek maandagavond, overnachten in Barcelona en dinsdag heel vroeg vliegen naar Oviedo. En dan …waar is de ingecheckte bagage? Is die op Schiphol gebleven, zoals zou moeten of is die toch naar Barcelona of Oviedo. De bagage zou terug moeten komen op band 2, maar dat zou wel even kunnen duren. Dus wachten. Er kwam niets. We gaan in de rij staan voor zoekgeraakte bagage. Er staan wel 10 mensen voor ons. Voor iedereen kost het wel 15 minuten. Eindelijk komen we bij de balie. De meneer belt, en garandeert ons dat de bagage op band 2 komt. Ok, weer wachten. Na 1 uur nog steeds niets. Opnieuw in de rij. Alweer nu 2 uur wachten voor we aan de beurt zijn. Eindelijk kunnen we aangifte doen van al onze bagage aan de hand van de bagage stickers en de beschrijvingen van onze bagage. Na 6 uur wachten gaan we moe naar huis.

Nieuw plan…….Unaniem kozen we ervoor om de hele Camino Primitivo te gaan doen. Dus niet daar starten, waar ons plan die dag ons zou brengen. We gaan gewoon in Oviedo starten, de reserve dag vervalt en we gaan niet meer naar Finistere. Zo komen we volgens plan op 3 oktober aan. Dat betekent dat ik alle reserveringen moet herzien. Het is gelukt!!! Zonder extra kosten, waren de herbergen bereid om de reservering te verzetten. David van de herberg in Bodenaya zou die dag een rustdag hebben en gaat speciaal voor ons open. Met een “Camino smile” voel ik….onze camino is begonnen.

En nu nog hopen dat onze bagage snel boven water komt en dat Correos die alsnog voor ons gaat vervoeren…..-wordt vervolgd-🤔

16 reacties op “Camino Primitivo

 1. Oh Mieke, wat een pech.
  Wat ben je toch een topper om zo snel alles om te boeken.
  Nu duimen dat de bagage terecht komt.
  @ de pelgrims, wat bewegen jullie mee met de situatie! Accepteren dat de situatie is zoals die is……dat is wat de echte pelgrim doet 🙂

  groetjes Elly

 2. Mieke, wat een ramp!! In mindere mate is ons precies hetzelfde overkomen. Wij zouden maandag 5 september vertrekken. Vijf uur in de rij gestaan en ook vliegtuig weg. Woensdag 7 september ’s morgens vroeg is het wel gelukt via Catwick naar Oviedo en toen met de bus naar Sallas om de tijd in te halen. Morgen arriveren wij in Santiago de Compostela zonder een druppel regen te hebben gehad en een camino zonder lichamelijke klachten of blaren. Het was een prachtige ervaring. Een heel mooie camino allemaal. Wij hebben de gemaakte kosten al ingediend. Maar, ja!!!!!

 3. Ook ik heb, vanuit Eindhoven naar Alicante, afgelopen dinsdag 9 uur gedaan om in Benidorm te komen.
  Gelukkig was al de nagegeven we meegekomen.
  Vreselijke tegenslag als je er zoo gehoopt hebt om de Camino te gaan lopen. Niettemin wens ik jullie een Buen Camino

 4. Het is en blijft ellende op dat Schiphol. Als echte pelgrims schakelen jullie snel.
  De camino kan ondanks dit slechte begin niet meer stuk.
  Ik ben benieuwd wij vliegen de 26e naar Italië vanaf schiphol.
  Fijne tocht!

 5. Jeetje Mieke, wat knap hoe je alles weer hebt kunnen omzetten! Ik wens jullie een hele fijne, mooie, gezellige camino toe! 🍀🍀🍀

 6. O jee, ik heb zo aan jullie gedacht en voor jullie geduimt, dat het goed zou komen op Schiphol. Helaas toch enige verandering in de plannen. Maar wel stoer, dat jullie zo positief blijven en weer nieuwe mogelijkheden zien. Top hoor.

 7. Jeetje wat een pech. Maar daarom pelgrimeer ik zoooo graag met Mieke. Ze regelt alles voor je met een lach en vindt het soms een uitdaging om alle overnachtingen weer te herzien. Maar er staat voor jullie een prachtige Camino Primitivo te wachten. Ik heb deze ook gelopen en vindt hem schitterend, Buen Camino Ellen

 8. Wat een pech, dat verzin je niet.
  Wens jullie alsnog een goede start. Als je eenmaal op weg bent, is alles snel vergeten.
  Heel veel succes en vooral plezier. Het is een prachtige tocht!

 9. Wat een slechte start, balen hoor! Zo fijn dat je de overnachtingen nog hebt kunnen aanpassen, wat een werk, wat een irritaties! Ik wens jullie een hele mooie Camino, want dat gaat het zeker worden, groetjes aIne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.