Dagwandeling Mookerheide

31 augustus, droog, 25 graden

Een verrassend mooie wandeling van de Mooiste routes. Sint Jan met de Mooker genaamd met als startpunt de Plasmolen. Wij zijn gestart bij station Mook, voor de treinreizigers. Helaas was dat door de NS staking niet mogelijk, zodat Coby helaas niet met ons mee kon gaan.

Wandeling van de Mooiste routes: Sint Jan met de Mooker

Zeker aan te bevelen als training voor een Camino, door de vele hoogteverschillen. Een beetje vergelijkbaar met de N70, ook bij Nijmegen. Voor Elisabeth, Gert Jan en Ada een prima voorbereiding voor de Camino Primitivo die op 17 september gaat starten. Alvast een beetje heuvels oefenen 😉.

Informatie route van de site van Mooiste Routes: dit is bij start Plasmolen. Deze pittige gps-rondwandeling, die maar liefst zo’n 400 stijgmeters kent, voert u over de heuvels van de Sint Jansberg. Na enige tijd loopt u dwars over de Mookerheide waar u een prachtig uitzicht heeft op de twee torens van de Martinuskerk te Cuijk. Via de Mookerschans en de Heumenseschans wandelt u naar Jachtslot de Mookerheide.
De route brengt u vervolgens door de bossen richting Klein Amerika waar druiven groeien voor Nederlandse wijn. Via de bosrand met zicht op Duitsland loopt u terug naar de Sint Jansberg waar het laatste deel van de route langs een beekje loopt.

Vlnr Elly, Ria, Anja, Frances, Elisabeth, Mieke, Gerard, Gert Jan, Ada en Joepke

Nu ben ik wel vaker in dit gebied geweest, nog nooit heb ik deze route gekozen. Delen van de Walk of Wisdom, Maas-Niederreijn pad, Airborne pad en dan nog voor mij vele onbekende paadjes. Prachtig gecombineerd. De route langs het watertje bij de Plasmolen ken ik goed. Steeds weer opnieuw erg mooi.

Dan over de Mookerheide. Door de droogte is er nog maar een beetje paars van de heide te zien. We hebben er het rijk alleen en het is en blijft ook met uitgebloeide heide een schitterend pad

Het natuurgebied “de Zandberg” en de Heumense Schans zijn ook zeker de moeite waard.

Dichtbij het station Mook Molenhoek gaan we even naar het centrum van Moolenhoek. Ons etappe drankje hadden we weer verdiend. Het voelde als een echte vakantie dag. Mooi om op terug te kijken.

3 reacties op “Dagwandeling Mookerheide

  1. Wat een mooi weer hebben jullie gehad op deze wandeling.Elisabeth, Gert-jan en Ada jammer dat ik niet mee kon om kennis temaken maar hoop jullie en de rest de 17e te ontmoeten voor onze Camino Primitivo en deze uitdaging met veel plezier aan tegaan. Heb van dit wandel verslag met mooie foto’s weer genoten Mieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.