Camino Portugues dagje Santiago

24 augustus, bewolkt 25 graden, dagje Santiago

Wat een bijzondere dag…. Bij het ophalen van de Compostela’s heb ik gevraagd of bekend was of de Botafumeiro er zou zijn. Dat is voor mij een hoogtepunt, die ik graag met iedereen zou willen delen. Dat was gisterenavond tijdens de pelgrims mis van 19.30 uur. Wat een speciaal moment. Het raakt ons om dit mee te maken.

Na het ontbijt is er dan ruimte om met een gids door de stad te lopen. Kijk om 10 uur op het plein op zoek naar iemand met een speciale blauwe of rode paraplu. En ook om alsnog een ticket zien te krijgen voor de excursie op het dak van de kathedraal. Tata, 😃 dat lukte. Om 12.30 was er plaats voor ons. Dat is zo speciaal, hoog boven de stad, de pelgrims en touristen als kleine mieren onder je. Intussen vertelt een gids over o.a. de verschillende torens die te zien zijn.

Natuurlijk lopen we ook door de stad. Souvenirs kopen voor jezelf of je familie, een bezoek aan het Alameda park met prachtig uitzicht over de stad en de kathedraal. De 2 Maria’s ontmoeten in het park.

In de avond gaan we naar de muziek en op zoek naar de geheimzinnige schaduw. Ook dat vertelt de gids, dat er een schaduw in de avond te zien is, vlak bij het winkeltje van de kathedraal.

Onze speciale Camino sluiten we af met een etentje met paella of solomio. Zo toevallig. We zitten op een terras en ik word begroet door de eerdere restaurant eigenaar van Botafumeiro. Die waren net een nieuw restaurant gestart. Restaurant Meraki. Zeker aan te bevelen en je kunt er heerlijk in de tuin zitten. (Net voor het pelgrimskantoor)

Dank je wel Ina, Marjo, Bea, Annemiek, Carla en Jacqueline. Voor het vertrouwen aan mij voor de vele speciale gesprekken, de nieuwe inzichten, die ook mij steeds verder brengen op mijn pad. Door jullie is ook dit een onvergetelijke Camino geworden.

Tot slot van Ricky Rieter:

Vanaf hier, zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer….na alles wat ik ervaren heb, en als rijkdom opgeslagen in de weg, die ik zelf ben.

3 reacties op “Camino Portugues dagje Santiago

  1. Leuk om alle verslagen te lezen, omdat ik dezelfde route liep en ook een beetjekon profiteren van Mieke’s tips en ervaring! Buen Camino, thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.