Camino Portugues Vila Cha Rates

12 augustus 21 km,  Vila Cha Rates veel zon 25 graden

Het was toch wel weer bijzonder en een magisch moment gisteravond, toen we om 20.15 uur gingen kijken naar de zonsondergang in Vila Cha. Niet ver van Café Sandra is een bar direct aan het water. 1e rang, zeg maar. We blijven nog even daar en zien de pasteltinten ontstaan, zo vlak nadat de zon achter de horizon is verdwenen.

Vandaag  gaan we van de kustroute naar de binnenlandse Portugese route. Ik vond voor het eerst de route via het aquaduct. Met dank aan Maps.me, het is de middelste blauwe lijn. En tot mijn verrassing ook, redelijk goed met gele pijlen aangegeven. Bij twijfel wel even checken, soms ontbreekt een pijl. Eerder koos ik de onderste blauwe lijn, die is langs een zeer drukke weg, waar je als voetgangers weinig ruimte hebt.

Maar eerst gaan we naar Vila do Conde. Een heel mooi pad over vlonders. De kust steeds aan onze linkerhand. Een strak blauwe lucht erbij, de zon is net op. Rechts van ons een natuur gebied met vele bloemen. We zetten onze stappen met onze eigen gedachten, op ons eigen tempo.

Direct na de brug in Vila de Condo is er een trap, die uitkomt bij het aquaduct. Het zijn 999 bogen, gebouwd tussen 1705 en 1714, in opdracht van het klooster Santa Clara. Best een rustige weg, vrijwel helemaal rechtdoor.

Daarna komen we in de eerste heuvels. Alvast even testen of we dit ook kunnen.😉… Het is nog een beetje vals plat, met vlak voor Rates een daling. We komen door het dorpje Beiriz en daarna door de bossen.

Rond 14.30 uur zijn we in Rates. We overnachten in Casa Mattos. We worden met zoveel warmte en liefde ontvangen dat we er ontroerd van zijn. Een biertje of frisdrank in de tuin en onze vermoeidheid van deze dag, smelt als sneeuw voor zon. En dat is met dit prachtige weer op onze Camino echt niet moeilijk.

1 reactie op “Camino Portugues Vila Cha Rates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.