Camino Portugues Porto Vila Cha

11 augustus, Porto Vila Cha, 15 km, eerst bewolkt, later zonnig 25 graden

Het was even schakelen om met 7 in een zeer krappe ruimte te overnachten. In Hostel Market, een paar honderd meter van metro Bolhao. Ook was het heet, met uitgangsgeluiden op straat. Ik werd even getest op mijn motto….ik ga liggen en ik slaap. Waar ik iets aan kan veranderen, doe ik het en sluit het raam. De rest neem ik ontspannen als feit en tot mijn verrassing slaap ik best wel. In de ochtend staan we monter klaar voor een nieuwe dag.

We boffen met zo een heerlijke temperatuur voor onze Camino. Terwijl in Nederland de hittegolf een feit is, hebben wij een prima wandeltemperatuur van 20-24 graden en dat voor een hele mooie etappe naar Vila Cha langs de kust.

Vanaf ons hostel gaan we eerst met de metro naar metro station Merkado aan de lijn naar Matosinhos. Een klein half uurtje in de metro en dan zijn in het plaatsje Matosinhos. De eerste pijl staat bij de brug. We gaan op pad. Bij de toerist informatie krijgen we een stempel voor ons paspoort en ook een button. We zien een stuk of 20 pelgrims vandaag.

De meesten die hier lopen gaan de hele kustroute volgen. Wij gaan morgen verder in het binnenland naar Rates. Het is echt een ontspannen sfeer.De Portugezen zijn erg vriendelijk. Waar we even stilstaan komt iemand ons altijd de weg wijzen. Na een km of 6 zien we de Obelisk van verre. Op dat moment is het bewolkt en een beetje drukkend warm

Ook al is het bewolkt, er zijn toch al veel mensen op het strand. Vol vertrouwen dat het zonnetje er wel doorkomt. We voelen de warmte ook als we op een terras zitten. Er steekt een windje op van zee, en daar is de zon

Vandaag lopen we de hele dag over vlonders. Gemakkelijk, alles is bijna vlak. Net voor Vila Cha klimmen we omhoog en hebben erg mooi uitzicht over de baaien.

Dan zien we Vila Cha in de volgende baai liggen. We zijn fijn op tijd in Vila Cha. Bij Café Sandra proosten we op de mooie dag. Vandaag slapen we in een pension en hebben 1 en 2 persoonskamers. Een groot verschil, waar we extra van kunnen genieten.

5 reacties op “Camino Portugues Porto Vila Cha

  1. Super zeg en wat fijn dat jullie het niet zo warm hebben als in Nederland.
    Schitterende foto’s.

    Groetjes Ria uit het wonderschone Dalfsen😄

  2. De kop is er af. Wat een heerlijke wandel temperatuur, inderdaad beter als hier in Nederland. Vannacht weer lekker in 1 en 2 persoonskamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.