Camino Portugues vanaf Casa Fernanda

15 augustus, Casa Fernanda Ponte de Lima en verder,  22 km, zonnig later bewolkt

Wat een ervaring om bij Casa Fernanda te overnachten. Hapjes bij aankomst, een heerlijke maaltijd. Na het eten, muziek, dansen en een portje. Allemaal met veel liefde voor de pelgrims en bij alle pelgrims de “Camino smile”. We hebben er enorm van genoten.

Na ons ontbijt gaan we op pad. Samen met 3 jonge mensen uit Duitsland, een Portugese en Ierse. Een verblijf om nooit te vergeten.

De route naar Ponte de Lima is nog 16 km, deze keer gaan we 6 km verder naar “Pescaria”. Op onderstaand overzicht zie je waar Casa Fernanda ligt. Net voorbij de helft van Barcelos naar Ponte de Lima. Lees verder over onze ervaring bij aankomst…….

De zon komt voorzichtig te voorschijn. We lopen door een heel mooi dal met na elke bocht een ander landschap. Licht heuvelachtig, het loopt gemakkelijk. Het voelt als ruimte en we voelen ons blij door het fijne verblijf. Na 9 km hebben we pauze bij bar Viana. We zijn er aan toe.

Op naar Ponte de Lima. Het laatste deel langs Rio Lima. De bruggen zien we al van verre. Daar werden we gastvrij onthaald door 2 Portugese dames die ons uit nodigden voor hapjes. Wat een verwennerij, zomaar van wildvreemden. Alweer een Camino kadootje.

Ponte de Lima is bekend om de lange romaanse brug en de witte kerk aan die brug. Ook het monument van de soldaten. We blijven er even. Het is enorm druk, vanwege een feestdag voor de emigranten.

Na Ponte de Lima is het rustig. Op weg naar ons verblijf. De bergen komen wat dichterbij. De berg van de Camino Portugues krijgen we morgen.

De locatie van ons verblijf was niet duidelijk. Op maps.me staat die bij de kerk van Arcozelo. Dat is niet goed. Het is nog 3 km verder. Dan komen we eraan. Het zal toch niet dat we in die tenten slapen?…..Ja toch wel. Ik had bevestigd gekregen 7 losse bedden. En dan blijken het luchtbedden te zijn in een tent. Er is 1 “douche”, wat ik eigenlijk geen douche wil noemen. Pfff, dat valt even tegen…..We besluiten er toch te blijven. Deze nacht komt er mogelijk regen, de tentjes worden extra afgedekt met een zeil. Enkelen worden onder een afdak geplaatst.

We zien uit naar onze herberg in Rubiaes. Die ken ik…….

4 reacties op “Camino Portugues vanaf Casa Fernanda

 1. Haha mooi verhaal en ik hoop dat jullie een goede nachtrust hebben in de tent.
  Back to basic.

  Groetjes Ria uit een zeer warm Dalfsen

 2. Die douche kun je inderdaad geen douche noemen. En dan die tentjes 🫣
  Maar Fernanda…. Dat is toch een warm bad hè? Heerlijk mens. Hoop dat jullie een beetje kunnen slapen. Succes morgen met de Portela Grande

 3. Avontuurlijk zeg, in die tentjes… heb een paar camino’s gelopen maar dit ook nog nooit meegemaakt…. Gauw maar op pad vandaag!

 4. Wauw, dan liever mijn eigen tentje. Het sanitair lijkt een beetje op dat van de camping in Minzac in Frankrijk, ergens op de fietsroute van Clemens Sweerman, de spiegel hing op 1m hoogte ….
  Dat gaan jullie je nog lang herinneren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.