Camino Portugues Barcelos Lugar do Corgo Casa Fernanda

14 augustus, Barcelos Lugar do Corgo Casa Fernanda, 20 km, half bewolkt 24 graden

Een speciale Camino ervaring! In Barcelos gingen we naar de mis in de Antonio kerk met daarna de pelgrimszegen met wijwater. We werden ontvangen door vrijwilligers, kregen een speciale plaats, een pelgrimsgebed en ook een steentje om mee te nemen naar huis of ergens achter te laten. Op deze zaterdag avond pelgrims mis was er een koor, de liederen konden we meezingen. Dat maakte het extra speciaal. De pastoor ging met ons en andere pelgrims op de foto

De route van vandaag heeft de eerste echte klim op de Camino Portugues vanaf Porto naar Alto da Portela op 170 meter. We vinden het erg meevallen. Ik hoor zeggen: ” ik heb mezelf erg onderschat”, ik kan het echt. En ook: “ik ben zo dankbaar, dat ik hier mag lopen”

Als we dan onderweg zijn, is onze nachtelijke ervaring in de herberg van Barcelos alweer vergeten. Stapelbedden, dat hoort wel bij een Camino. Dat die bedden piepen en kraken als je alleen je spieren aanspant is een ander verhaal. Voor ieder was het uit de comfortzone. Een aantal sliep voor het eerst in een bovenbed en dan ook nog tegen een ander bovenbed. Toch monter gingen we na het ontbijt op pad.

In de ochtend was er wat mist. Na 5 km zijn we bij bar Arantes. Omdat daarna de klim naar de Alto komt, nemen we even pauze. Een heerlijke verse jus d’orange, dat lusten we wel.

Dan begint de klim en de zon laat zich wat meer zien. Zodat we wat meer van het mooie Portugal zien. Dorpjes tegen de heuvel geplakt, Kronkelende wegen. Een kerk boven op de heuvel.

We dalen af en komen bij de oude brug Ponte das Tabuas. Een van de mooist gelegen oude romaanse bruggen.

We overnachten in Casa Fernanda. Wat een warm welkom, met hapjes een wijntje en ook de was wordt voor ons gedaan. We voelen ons zo verwend. Het was een warm weerzien met Fernanda en Jacintho. In 2010 was ik er voor het eerst en daarna tm 2019 vrijwel ieder jaar. Een feest van ontmoeten.

 

5 reacties op “Camino Portugues Barcelos Lugar do Corgo Casa Fernanda

 1. Hallo allen
  Wat een indrukwekkende tocht ,die jullie maken,opnieuw weer mooie fotos en omgeving ,en Ina ,wat apart he ,hoe je de was moet doen,net als vroeger.succes verder ,zet hem op ,je kunt het.
  Lieve gr fien

 2. Ha Mieke,

  prachtig om mee te mogen beleven met jullie Camino. In Oktober ga ik zelf met twee vriendinnen bij Casa Fernanda onze Camino vervolgen die we in Coronatijd daar helaas moesten onderbreken omdat de grenzen gingen sluiten. Heerlijke vrolijke en gastvrije sfeer daar. Fijn dat jullie daar ook zo van genieten.
  Buen Camino allemaal,

  Warme groet van Ada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.