Camino Portugues naar Rubiaes

16 augustus, 15 km naar Rubiaes, regen 19 graden

Het avontuur van het slapen in een tent in de regen bij herberg Pescaria Oasis do Camino zit erop. We hadden een zeer uitgebreid ontbijt, met eieren, yoghurt. Voldoende energie voor de nieuwe wandeldag.

De route naar Rubiaes is de echte bergetappe van de Camino Portugues. We stijgen naar 405 meter, de Alto de Portela Grande. Zouden we dat wel kunnen? Ben ik voldoende voorbereid?En weet je wat ik hoor als we boven zijn? Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Ik ben niet sportief en zie mij daar nu gaan. Wat ben ik trots op mezelf. Dat vind ik ook! Een pluim voor de krachtige dappere dames en dan vandaag ook nog in de regen

Vrijwel direct na de start gaan we onder de snelweg door, de A3. Enorme palen voor de de stevigheid van de weg. We voelen ons er klein bij. Het eerste uur hadden we nog een beetje zon, de omgeving is erg mooi

Bij Revolta, naast het kerkje, hebben we pauze. Een winkeltje erbij, waar we kaarsen kunnen kopen. We kopen er allemaal een, voor onze dierbaren. Annemiek en ik zingen in dat kerkje, een hele mooie akoestiek.

Daarna gaat de stijging verder. Over grote rotsblokken zoeken de voeten als vanzelf de weg. Rechts of links van een rotsblok, goed uitkijken dat je niet uitglijdt. Intussen is het gaan regenen en dan kunnen de rotsblokken glad zijn. We passeren Cruz dos Franceses en staan stil bij de vele steentjes die er zijn achtergelaten.

We hebben de top bereikt. Helaas is het uitzicht door de regen beperkt. Het regent minder hard, dus kunnen we boven wel even pauzeren.

We dalen af en vinden na enkele km een bar. Een deel is overdekt. Dat komt goed uit, want de regen valt ineens met bakken naar beneden.

We overnachten in Rubiaes in albergue El Ninho. We worden ontvangen met een kopje thee, er is een warme douche. We zijn er heel tevreden mee. Nog een dagje in Portugal, overmorgen komen we in Spanje aan.

7 reacties op “Camino Portugues naar Rubiaes

 1. Jullie zijn niet klein te krijgen of nu de zon schijnt, regend of dat je op een lucht bedje in een tent moet slapen.Jullie zijn kanjers. Geniet van dit avontuur doe ik ook van de dag verslagen en de mooie foto’s mieke.
  Gr aan jullie allemaal BUEN CAMINO.

 2. Wow dames, jullie zijn bikkels 💪, houden vol bij zon en regen mèt een stralende glimlach…en terrecht trots als de Top is gehaald👍

 3. Hoi Dames
  Wat een klim he ,de bergen op,fantasch wat een doorzetters zijn jullie.En met die regen.
  Maar wat een avondtuur zeg!!!!geweldig
  Heel succes verder, Ina zet hem op.
  Tot de volgende keer maar weer.
  Lieve gr fien
  Je bent nu op de helft ongeveer

 4. Lieve allemaal,
  Al enige tijd op weg naar morgen en overmorgen en de dagen die daarop volgen. Ik volg de mooie verhalen en zie de prachtige foto’s. Tijdens deze camino regent het niet alleen zonnestralen. Door weer en wind lopen jullie gestaag verder. Trots op jezelf op de ander op elkaar. Geniet van deze mooie camino en blijf je verbazen en verwonderen.

 5. Wat bijzonder dames!
  Ik hoop dat jullie niet te veel regen krijgen. Stuur het hier maar naar toe.
  Veel wandelplezier en op naar Spanje!

 6. Wat een leuke foto’s! Stoer van jullie hoor. Ik wens jullie allen nog heel veel (wandel) plezier en hopelijk veel mooi weer!
  Groetjes, Esther Geerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.