Camino Portugues van Valenca naar Porrino

18 augustus, Valenca Porrino,21 km 20-30 graden zon

We gaan de grens over! De grens van Portugal naar Spanje en ook over de helft van onze Camino. Nog net in Portugal vertrokken, een voet in Spanje gezet en hup…het is zomaar 1 uur later.

Zo je ziet op het hoogteprofiel, het is voortdurend stijgen en dalen. De eerste hoogte is van rivier Minho naar Tui. Al van verre zien we dat liggen. De kathedraal torent hoog boven Tui uit. Vanaf de vesting dalen we af door de stadsmuren. Dan die enorme brug over.

Vandaag gaat Marjo de uitdaging aan. Meteen na het ontbijt vertrekt ze…..alleen op pad. Vol van spanning, kan ik het wel, weet ik de weg? En ook vol vertrouwen. Ze laat zien dat ze alleen durft gaan. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”….. Daar gaat Marjo.

In Tui lopen we door de kleine, oude straatjes. Onder poortjes door en nog even uitzicht over Rio Minho. De kathedraal is open, we nemen er even een kijkje. Ook krijgen we er al een stempel.

Het is vandaag vooral stijgen en dalen door de bossen. Nog een heerlijke wandeltemperatuur. Erg mooi is een beeld van een pelgrim. Daar passen we wel in. Voelen we ons pelgrim? Alles wat je nodig hebt, hebben we bij ons. We stellen vast dat we heel weinig nodig hebben. En….”wat je thuis laat is meegenomen”. En ook het ritme van de dag, eten, drinken, lopen, slapen. Dat is het. Tevredenheid, vertrouwen. We komen dat tegen en denken erover na.

Voor Porrino kom je voor de keuze. Dat is na Portico de Gloria, voor Orbenlle. Langs een industrie gebied en snel de stad in of door de bossen, boerenweggetjes en later ook industrie gebied. We kiezen de laatste. Iets verder. Inmiddels is het warm geworden. Door het tijdsverschil met Portugal en het rondkijken in Tui, zijn we vandaag wat later op de plaats van onze bestemming.

In Hostal Louro is ook een café voor ons etappe drankje. Marjo was al vroeg in Porrino en heeft de Camino weg goed kunnen vinden. We waren heel benieuwd hoe zij de dag had ervaren. Gezellig om samen te zijn voor het etappe drankje.

5 reacties op “Camino Portugues van Valenca naar Porrino

  1. Top Marjo, je hebt het gedaan, en hopelijk heeft het je gebracht wat je graag wilde.
    Mooi om zo ” mee” te reizen met jullie!!

  2. Schitterend om weer te lezen, en wat bijzonder 1 stap de grens over en een uur later. Succes verder.

    Groetjes uit Dalfsen

  3. Goed gedaan Marjo, grenzen verleggen. Droom, durf, doe. Op en af, de Romeinse heirbanen zijn alleen maar in de strips van Suske en Wiske vlak 😅, zo genieten jullie maar weer van de prachtige natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.