Camino Portugues van Rubiaes naar Valenca

17 augustus, 18 km, Rubiaes Valenca,zonnig 24 graden

Een volgende hoogte. Na Rubiaes is de volgende heuvel de Alto Sao Bento.

In de heerlijke koelte van de ochtend gaan we  op pad. De natuur helemaal opgefrist en afgestoft van de vele regen van gisteren. We hebben geprobeerd de schoenen droog te föhnen en de kachel was aan met vele schoenen ervoor. Het hielp allemaal een klein beetje. Daarom hadden de meesten een extra paar sokken meegenomen. De heuvel naar Sao Bente ging heel geleidelijk. Van 120 meter naar 270 in, ik schat 5 km.We vinden het goed te doen, overwegend vals plat.

De afdaling naar Fontoura is erg mooi. In de verte zie je ook Valenca liggen. We doen erg ons best om ook naar beneden met kleine stapjes te gaan om zo onze knieën niet teveel te belasten.

Valenca is een echte vestingstad. Het oude kleine centrum is helemaal ommuurd. De uitzicht torens waren hier om Spaanse invallers te weren. Gelukkig kunnen we nu ongemerkt van het ene land naar het andere land. Morgen gaan we dat ervaren.

In Valenca is het erg druk. Bomvol toeristen. Gek is dat, te ervaren dat die drukte ons overvalt. We mengen ons op het terras tussen hen en genieten van ons etappe drankje.

We verblijven in hostal Bulwark, ze zeggen van zichzelf: “de beste op de Camino”. We vinden het er erg mooi, zowel aan de buitenkant als binnen. De beste weten we niet. Goed zo wie zo!

Aan het einde van de middag gaan we Valenca verkennen met, over Rio Minho uitzicht op Spanje. Spanje we komen er aan ……

 

2 reacties op “Camino Portugues van Rubiaes naar Valenca

 1. Hallo Allen,
  Wat een mooie omgeving prachtig ,maar de wegen niet altijd even goed he.
  Maar fijn dat het goed gaat met jullie .
  Succes morgen
  Hopen dat het morgen weer mooi weer is.
  Lieve gr fien
  Lieve gr

 2. Het oogt inderdaad een heel mooi hostal. Jullie laatste op Portugese bodem. Hoe bizar lijkt het niet dat jullie door de brug over Rio Minho over te stappen jullie in een ander land belanden, een uurtje later dan waar jullie vertrokken zijn … vandaar het doel van de reis is soms mooier dan de bestemming. Zeker met alle caminocadeautjes die op je pad komen.
  Bienvenido en España.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.