Camino Portugues Redondela Pontevedra

20 augustus, 20 km, zonnig 18-32 graden

Vandaag gaan we om 7 uur de deur uit. Het is dan nog donker als we door de straten van Redondela lopen.

De etappe gaat van Redondela via Arcade naar Pontevedra. Een hele mooie etappe door de bossen met maar liefst 2 toppen. De Alto dat Lomba na 5 km en de Alto da Canicouva na 12 km.

Een hoogtepunt van deze route is het uitzicht over Ria de Vigo, zeker met het vroege ochtend licht. Het is echt genieten. Het wordt in korte tijd licht. De lucht is bijna aquarel van kleur. Er zijn ook dit moment al veel pelgrims op weg. Ieder wil wel met dit mooie weer, op tijd binnen zijn. Na 14 uur wordt het echt heet.

In Arcade hebben we na 7 km ons (2e) ontbijt. Een bakker in combinatie met een koffietentje meteen na een drukkere weg. Daarna gaan we verder en komen over de oude brug. Wat een mooi uitzicht, met zo een strak blauwe lucht nog extra mooi.

We vervolgen onze weg, vooral door de bossen. Ook vlak voor Pontevreda kiezen we voor het pad langs de rivier. Daardoor valt het erg mee met de hitte.

Vlak voor Pontevreda gaan we door een tunnel met graffiti. Kunst….ook een mooi moment. We beelden ons in om alvast in Santiago aan te komen.

Op het terras bij ons hostel (Nacama hostel) zijn we weer bij elkaar. Delen onze Camino verhalen en we krijgen bezoek van een Zuid Afrikaan (Hendrik) die voor ons op zijn gitaar speelt. Het pelgrimslied in het zuid Afrikaans van Amanda Strydom. Een mooie ontmoeting….

3 reacties op “Camino Portugues Redondela Pontevedra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.