Camino Portugues Pontevedra Caldas de Reis

21 augustus, 23 km, Pontevedra Caldas de Reis zonnig 18-30 graden

Het Nacama hostel in Pontevedra is een prima hostel, stapelbedden allemaal afgescheiden met gordijntjes. Prettige ontvangst en een grote ruimte om rustig te zitten. Aan het einde van de middag gingen we nog even naar de mooie kerk en klooster van Pontevedra. Een bezoekje waard.

De route van Pontevedra naar Caldas de Reis is vrij vlak, vaak door bossen of over rustige wegen.

In alle vroegte gaan we de deur uit. De nog donkere straten zijn bijna verlaten. Op enkele jongelui na die na een avondje stappen nog net niet naar huis gaan. Samen met andere vroege pelgrims gaan we door het centrum naar de brug.

Weldra wordt het licht en kunnen we meer van de omgeving zien. Na 9 km hebben we ons 2e ontbijt bij Pousada do Peregrino. Voor vele pelgrims een pleisterplaats.

De Camino gaat verder naar Briallos, daar lopen bij onder de druiven struiken door. Het geeft lekker schaduw op deze zonovergoten dag.

We treffen elkaar bij de bar net na brug over Rio Umia, niet ver van onze herberg El Cruceiro.

Caldas de Reis is bekend om de warm water bronnen. Letterlijk betekent Caldas de Reis bronnen van de koning. Een bezoekje aan de bronnen hoort erbij.

Nog 2 dagen te gaan, 44 km… Santiago we komen eraan. Deze wijst ons alvast de weg. Morgen is het die kant op.

5 reacties op “Camino Portugues Pontevedra Caldas de Reis

  1. Geweldig dames, nog 2 wandeldagen en jullie hebben het volbracht, ina­č嬭čĺ¬deze zijn speciaal voor jou

    Groetjes uit Dalfsen

  2. Het einde van jullie Camino nadert, maar nog steeds met ‘frisse moed’ vervolgen jullie de route, ondertussen genieten wij mee van jullie avontuur….met elke stap dichter bij jullie einddoel…grote bewondering voor jullie­čĹŹ

  3. Hallo toppers wat zijn jullie goed bezig nog 2 wandeldagen en dan zit het eral weer op de tijd vliegt maar genieten van alles om jullie heen .BUEN CAMINO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.