Camino Portugues

Op weg naar Porto

10 augustus, zonnig, 24 graden

Spannend! Kunnen we op tijd op de luchthaven zijn? Ryanair had aangegeven 3 uur van tevoren, ook in Eindhoven. Dat lukte. Iemand ophalen bij station Best en zo waren we allemaal bijna 3 uur van tevoren op de luchthaven. Zelf bagage bij de automaat brengen en hup bagage is klaar. Dan door de beveiliging. De rijen zijn niet heel lang. We gaan het halen. Alleen één zakmes moest nog ingeleverd worden. Die mag nooit bij de handbagage. Genoeg tijd daarna om koffie te drinken voor we in het vliegtuig stappen.

Deze keer gaan we de route door het binnenland volgen. De eerste dag volgen de kustlijn nog naar Vila Cha. Daarna buigen we af naar het binnenland. De oranje en later de gele lijn van Porto in Portugal naar Santiago in Spanje.

We zijn vlnr Marjo, Mieke, Jacqueline, Annemiek, Ina, Carla en Bea

We zijn op tijd in Porto en hebben tijd genoeg om het centrum in te gaan. Een dagje toerist voor we aan de camino beginnen. In Porto is dat….. afdalen naar de Douro door de smalle straatjes, terrasje aan de Douro, genieten van een sangria, en ja….alles wat je gedaald bent klimmen we daarna weer omhoog.

Maar ook, bezoek aan de prachtige kathedraal met klooster en uitzicht over de Douro. Zeker als je de moeite neemt even helemaal naar boven in de toren te klimmen.

We gaan ook even naar het oude station met de typisch Portugese blauwe tegeltjes. Als je goed kijkt worden er oude ambachten uitgebeeld. Een echte havenstad met veel activiteiten.

Camino….we komen er aan. De weg volgens de gele pijlen en de weg naar binnen…(?) Wat dat betekent, dat zien we de komende weken.

15 reacties op “Camino Portugues

 1. Heel veel plezier allemaal geniet van dit avontuur en speciaal Ina(samen walk of wisdom)je kan het. Ga jullie volgen op deze tocht .BUEN CAMINO.

 2. Eindelijk van start en gaan we met deze groep beginnen aan ons avontuur. Speciaal de groetjes aan Ina(walk of wisdom)jullie kunnen het . Veel plezier en geniet ervan. Ga jullie volgen .BUEN CAMINO.

 3. Zo heerlijk herkenbaar voor mij de bezienswaardigheden, vanuit 2019. Ik hoop dat jullie erg van deze Camino gaan genieten. Buen Camino.

 4. Geniet met zijn alle van dit avontuur jullie kunnen het Speciaal ina (walk of wisdom j.l) Ga jullie volgen en mee geniet .BUEN CAMINO.

 5. Hoi Ina
  Geweldig als je de foto allemaal ziet.Prachtig
  Een hele tocht he
  Heelveel plezier ,geniet ervan .
  Je bent een topper . Je kunt het.
  Lieve gr Henk enFien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.