Camino Portugues Caldas de Reis Padron

22 augustus, 19 km, Caldas de Reis Padron,zonnig 15-32 graden

Het begint al te kriebelen. Het spannende gevoel, dat het er bijna op zit. Al opmerken dat er veranderingen bij jezelf zijn. Steeds meer gaat ieder voor zich een stuk alleen op pad met meer zelfvertrouwen op de stappen die je gaat zetten. We zijn enthousiast onderweg voor de op één na laatste etappe.

Met toch wel een geleidelijke en behoorlijke stijging, die we niet eens zo in de gaten hadden. Vanaf Caldas de Reis langzaam omhoog naar Alto Corgullon op 165 meter. Er zijn veel pelgrims met ons onderweg. Ieder met hetzelfde doel, morgen aankomen in Santiago. We schatten toch wel enkele honderden. ?(200-400?). We vinden het erg gezellig en treffen dagelijks een groep dezelfde pelgrims. Het voelt als een soort familie. Wij staan bekend als de lady’s de Hollanda.

Vandaag vertrokken we om 7.30 uur na een uitgebreid ontbijtbuffet in hostel El Cruceiro. Omdat de afstand iets korter was, vonden we dit nog een prima vertrektijd. De eerste uren was het lekker koel. Nog bewolkt, we boffen met dit mooie wandelweer. We hadden gedacht na 9 km te pauzeren. Treffen we vlak ervoor een gloednieuw café, tja….we passen de plannen aan en genieten van wat op ons pad komt.

Dan volgt een glooiend, gemakkelijk pad door de bossen. Langs Valga op weg naar Pontesecures. Annemiek ziet het al helemaal zitten. Nog een “klein” stukje en dan zijn we in Santiago.

Het is zo leuk vandaag. Carla ging voor het eerst een stuk alleen op pad. Ieder loopt zijn Camino. Een stukje met zijn 2-en, dan weer met een ander en we treffen elkaar onverwacht toch weer op eenzelfde pauze plek. Ervaren dat het ook niet erg is om fout te lopen. Je wordt vanzelf terug geroepen. Ondertussen worden er “veldboeketten” meegenomen en hebben we veel lol met elkaar. We komen ongeveer gelijk in Padron aan en hebben ons etappe drankje.

Volgens een legende is Jacobus naar Padron vervoerd in een bootje. In de Santiago kerk is de meerpaal te zien, waar dat bootje is vastgemaakt.

We klimmen naar het klooster en kunnen bij de algemene herberg een “Pedronia” halen.

En dan morgen…….op naar Santiago.

5 reacties op “Camino Portugues Caldas de Reis Padron

  1. Super dames, morgen laatste ruk en jullie hebben Santiago gehaald. Wat een ervaring voor jullie allen en voor sommigen een hele overwinning waarschijnlijk.
    Voor jullie allemaal 💪

    Groetjes uit Dalfsen

  2. Fantastisch dames! Morgen nog en dan is het doel bereikt.
    Ik wens jullie morgen een prachtige wandeling en een bijzondere aankomst in compostella toe. Verder ben ik erg benieuwd naar de verhalen!

  3. Wens jullie nog een mooie laatste dag met een geweldige aankomst in Santiago. Geniet van de laatste stappen naar jullie ultieme einddoel van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.