Camino francais Vilacha Ventas de Naron

14 juli, 15 km heet 37 graden Vilache naar Ventas de Naron

In de nacht koelt het zeer langzaam af. Om 11 uur in de avond is het nog steeds 30 graden. We hadden 2 ramen open, ventilatoren en nog bleef het heet. Dat is echt zweet weer. Tot mijn verrassing hadden de meesten toch goed geslapen. Klaar voor een nieuwe dag. In albergue Banderas was het ontbijt om 6.30 uur. Met eieren, yoghurt en stukjes sinaasappel was het een goede start. Net als gisteren met een maaltijd met alle pelgrims.

Françoise uit Frankrijk, die gisteren zeer uitgeput rond 18 uur bij de herberg arriveerde. Ze slaapt bij ons op de kamer en krijgt van Annet haar onderbed. Dat is wat pelgrims voor elkaar doen. Later blijkt ze erg te snurken, waardoor een aantal van ons niet zo een goede nachtrust hadden. En Patricia uit Canada die zo lief was mijn hoedje , die in Portomarin was gebracht op te halen.

We dalen in de vroege ochtend af naar Portomarin. Voorzichtig komt de zon boven de horizon en verlicht de brug na aar Portomarin. Nu in de zomer is er erg weinig water en zo kun je de oude brug ook zien liggen. Portomarin ligt aan een stuwmeer en is geheel opnieuw gebouwd op de heuvel.

Daar op de brug werden we getrakteerd op de goudgele gloed van de zon. Het zijn van die mooie momenten op een dag waar we zo van genieten.

Monica en Annet wilden wel even de trap opklimmen naar het centrum van Portomarin. Als het niet nodig is, spaar ik mijn energie…..

Hoe doe je dat met zo een hitte? Deze keer hebben we het geluk dat we 10-15 km per dag wandelen. Rond de middag wordt het echt te heet en eigenlijk wil je dan op de plaats van bestemming zijn. Deze ochtend waren we in staat om de eerste 10 km zonder pauze te lopen. We kwamen rond 10 uur in Gonzar aan.

Na Gonzar starten we aan de klim naar Castro maior, waar we de opgravingen van 300 voor Christus bezoeken. Dat is een stevige klim, die in deze hitte niet meevalt.

Dan hebben we nog een km of 3 te gaan. Bij Hospital hebben we nog heel even pauze. Waar we de eerste 10 km in 3 uur liepen, doen we nu 2 uur over 5 km. We zijn erg blij dat we al om 13 uur binnen komen bij onze herberg Casa Molar in Ventas de Naron.

 

4 reacties op “Camino francais Vilacha Ventas de Naron

  1. Fijn, weer een mooi verslag Mieke! En wat een prachtige foto’s. De groep boft maar met zo’n begeleider. En mooi om de saamhorigheid van jullie als pelgrims te zien en te lezen!

  2. Wat een cadeau, een onder water gelopen dorp laat zich niet elk jaar zien. Elke dag is een geschenk van Sint Jacob voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.