Camino francais Morgade Vilache

13 juli, 37 graden 9 km Morgade Vilache

Ook bij deze 9 km willen we vroeg vertrekken. Casa Morgade heeft om. 7.30 uur ontbijt en wij vinden het erg fijn om 6.30 uur te gaan lopen. We worden goed geholpen en kunnen een picknick meenemen. Een picknick als ontbijt is een goed idee en zo zitten we buiten in het donker in stilte te ontbijten. In stilte omdat de andere pelgrims nog slapen.

De vogels fluiten hun mooie ochtend lied. Blijven net iets langer zitten. Jazeker, het is vroeg! Als je er uit bent en op pad is het alleen maar genieten.

De route van vandaag is vooral dalen met kleine stukjes stijgen. De eerste km’s staan niet bij dit overzicht. Nog wat schaduw, de zon zit achter de heuvel.

Toen de zon begon te schijnen kwam ik erachter dat ik mijn hoedje had laten hangen aan mijn bed. Ik bel de herberg op, blijkt dat Correos (onze bagage vervoerder) al weg was🤔. Wat attent, ze geven het aan een andere vervoerder mee. Later blijkt dat de hoed naar Portomarin is gebracht. Een pelgrim die hier overnacht, gaat mijn hoedje halen. Een goed gevoel voor zoveel hulp…. Vandaag passeren we de 100 km paal. Die willen we wel op de foto. De anderen waren eraan voorbijgegaan.

Net voor 8 uur kwamen we bij Mercadoiro. We hadden gepland daar te pauzeren. Het cafe was nog dicht. We gaan toch even zitten en zien het even later open gaan. Het is nog steeds niet heet als we de laatste km’s afleggen. Net voor Portomarin is onze eindbestemming.

Het is een heel speciale herberg. Casa Banderas, gerund door mensen uit Californië Klein, er kunnen iets van 12 mensen slapen. Bij ontvangst krijgen we tapas, vanavond wordt er voor ons gekookt en morgen krijgen we ontbijt met een eitje en yogurt. Dat is toch pure verwennerij? Alweer de 2e mooie Camino dag.

5 reacties op “Camino francais Morgade Vilache

  1. Wat een prestatie van jullie met dit weer. Die sjaal is een noot oplossing Mieke totdat je hoedje er weer is die heb je echt wel nodig. Het is vroeg opstaan maar zeker genieten ondanks de hitte. Buren Camino.

  2. Waanzinnig goed dat jullie zo vroeg op pad gaan. Heel goed gedaan!
    En dat hoedje van jou Mieke, komt altijd weer wonderbaarlijk bij jou terecht.

  3. Goeie genade, jullie zijn wel genoodzaakt om zo vroeg op pad te gaan met die hitte. Gelukkig krijgen jullie af en toe een caminogeschenkje. Daar zorgt Sint Jacob wel voor. Morgen weer een mooie nieuwe dag. Jopat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.