Camino francais Ventas de Naron naar Palas de Rei

15 juli, 13 km, heet, 37 graden Ventas de Naron naar Palas de Rei

Gisteren bij Casa Molar in Ventas de Naron was er ineens een hele vreemde lucht, een beetje onbestendig grijs. Plotseling ging het enorm hard waaien. De parasols gingen omver, borden van werkzaamheden werden weggeblazen. In onze “stal” was een boerendeur, die ik niet snel dicht kreeg en ik dacht dat de boom omver zou kunnen waaien. Het was echt even spannend. Onweer volgde daarna en een paar druppels. Een totaal onverwachte weersverandering.

De etappe vandaag was vooral dalend met hier en daar een hobbeltje. Goed te doen vonden we allemaal.

Ook vandaag ging de wekker om 5.30 uur, in het donker ontbijten en vertrekken. Weldra wordt het licht. We zien al veel pelgrims vroeg vertrekken. We spraken Fransen en die waren al om 4 uur de deur uit. Dat gaat ons te ver. Als we er voor de middag zijn is het goed te doen. In Ligonde kwamen we langs het oudste wegkruis van Galicië.

Het stenen kruis is gedateerd 1670. Aan de ene kant zien we het beeld van de Maagd met Christus in haar armen, en aan de andere kant, Jezus Christus al gekruisigd en een schedel aan de voet, er zijn ook doornen en spijkers, die over de passie en dood van Christus vertegenwoordigen.

Een stukje verder passeren we de herberg van Ligonde.  Helaas was die nog dicht voor een bezoekje. De koeien worden precies dan naar een weide gebracht. Daarna gaan we over een smal dalend pad met grote stapstenen.

Vreemd weer deze ochtend. Er was bewolking, een hele warme fohnwind en 2 druppels regen. Een band van bewolking met daarachter strak blauwe lucht. Tijdens onze wandeling bleef het bewolkt. De zon kwam pas daarna.

Net voorbij A Brea was de Camino geblokkeerd door omgewaaide bomen. Wat nu? Monica en Annet gaan op onderzoek uit. Tussen de maïs kunnen we er net door. Kennelijk heeft het ook hier echt gestormd.

Dan is het nog een paar km. De kerk van Palas de Rei is open. Er klinkt muziek, we krijgen er een stempel. Voor onze dierbaren steken we een kaarsje aan. Ook voor Jopie en Patricia, onze wandelmaatjes, die niet mee konden gaan op onze camino. Vanavond is er een pelgrimsmis, waar we graag naar toe gaan.

Te vroeg om in de herberg Castro binnen te gaan, nooit te vroeg voor het etappe drankje. Daarna gaan we in het uitstekende restaurant  naast de herberg gebruik maken van het menu del dia voor € 12. Het was weer een mooie dag.

3 reacties op “Camino francais Ventas de Naron naar Palas de Rei

 1. Moge de zon je gezicht verwarmen, de wind je rug versterken, de regen je leven verfrissen, de wegwijzers je leiden naar jouw bestemming.
  Moge de God van alle wegen je zegenen en beschermen, de hele pelgrimstocht lang. Jopat

 2. Lieve pelgrims ,
  Wat mooi dat jullie voor ons een kaarsje
  Hebben aangestoken 🙏
  Stoer dat jullie toch lopen en dat het goed gaat met deze hitte !!
  Op naar morgen
  Liefs Jopie

 3. Lieve pelgrims ,
  Bijzonder dat jullie voor ons een kaarsje
  Opsteken !!
  Lees met veel plezier wat door Mieke
  Allemaal beschrijft hoe jullie dag is verlopen
  Stoer hoor met de deze warmte !
  Wens jullie een mooie camino dag 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.