Camino Français Palas de Rei Furelos

16 juli, 13 km, 34 graden nog steeds heet, Palas de Rei Furelos

Bij de bar stond gisteren: ” iedere dag om 6 uur geopend voor ontbijt”. Behalve op zaterdag, dan hebben we een rustdag, geen ontbijt? Omdat het vandaag zaterdag is, heb ik gisteren dan ook gebeld met de herberg van San Xulian, en die zou open zijn voor ontbijt vanaf 7 uur. Na 4 km deze ochtend komen we daar aan, en wat denk je? Gesloten en ook weer een les geleerd…Ga ontbijten als je een cafe ziet die open is. (Dat was in Palas de Rei bij een bakker net buiten de stad) Dan maar wat verder lopen en zien wat er gebeurt. Dat kon gelukkig 1 km verder….tijd voor koffie en ontbijt. En dat op het moment dat precies de zon over de horizon tevoorschijn komt.

Intussen bewonder ik een ieder, hoe gemakkelijk er wordt omgegaan met dingen die anders lopen dan verwacht. 😉

De route van vandaag loopt vooral door de bossen en rustige landweggetjes. Heerlijk in de schaduw van de nog aangename ochtend. In Palas de Rei worden we de weg wijs gemaakt.

Tussen de bomen door hebben we uitzicht over de velden. Het gras is geoogst en ligt in grote rollen te drogen. Het vroege ochtend licht maakt de velden goudkleurig.

Het vertrouwen dat we het kunnen, groeit met de dag. We hebben nu 5 wandeldagen erop zitten en over 4 dagen komen we in Santiago. Het voelt al bijna zo:” we komen eraan”

In het kerkje van Lobreiro zing ik ” Pilgrim” van Enya. Later onderweg voor Gerard “vandaag ben ik gaan lopen” en ook zing ik Ravijn. Liederen die me zo raken, als ik onderweg ben. De teksten over op weg gaan en keuzes maken.

Met het zoeken van een overnachting in Melide, was degene waar ik graag naar toe zou gaan vol. (San Anton) Via Booking kom ik terecht in Casa Carlan 1,4 km voor Melide in Furelos. We hebben er een heel huis voor onszelf. Prima en weer in de rust, een beetje weg van de gezellige Camino drukte. Die komen we morgen wel weer tegen als we naar Arzua gaan.

3 reacties op “Camino Français Palas de Rei Furelos

  1. Mieke jij geeft mij vandaag een kippenvelmoment.
    Pilgrim is een heel mooi lied … geen ontbijt deze morgen, jullie stappen niet met 5 maar met 6 … er is steeds iemand die over jullie waakt en jullie een oplossing aanreikt. Ook dat is op weg gaan. ¡Ultreia! Jopat

  2. De hitte weerhoudt jullie er niet van om te gaan lopen. Optimistisch realistisch vervolgen jullie de weg die door elke voetstap dichterbij je einddoel komt. Blijf de goede weg volgen en zie om naar elkaar. Dan doe ik dat vanuit Nederland. Buen Camino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.