Camino Français Salceda Lavacolla

19 juli, 17 km, bewolkt, 3 druppels Salceda Lavacolla

Vandaag was de afstand een uitdaging. Bij het maken van de planning was het een uitdaging om een overnachting te vinden tussen 10-15 km. Dat lukt niet overal even goed. Intussen zijn we 8 dagen onderweg en je merkt dat het meestal makkelijker gaat, ook al is er een dag bij met pap in de benen. We boffen vandaag. Er was regen voorspeld,wij krijgen maar 3 druppels.😉

We beginnen eraan en hebben regelmatig pauze. Vandaag na 2 uur lopen voor het eerst. Weer een mooie etappe door de eucalyptus bossen. Het had licht geregend en dan gaat het er zo lekker ruiken. (NB de eerste 3 km staan niet op het overzicht)

Vanaf de herberg lopen we zo de bossen in, in de richting van O Pedrouzo. Overal zien we jonge aanplant van eucalyptus bossen. Die kleuren grijs/lichtgroen. Dit in tegenstelling tot de oudere bossen met rechte afgebladderde stammen.

We gaan om Pedrouzo heen. We hebben geen boodschappen nodig en een pauze hebben we net voor Pedrouzo bij O Acivro. De muren zijn bij Pedrouzo opgevrolijkt met graffiti. Als graffiti mooi is, wordt er zelden overheen gekladderd. Ik denk dat graffiti schilders hier een opdracht krijgen.

Het blijft stijgen en dalen. Na Pedrouzo zien we weer meer pelgrims. Druk vinden we het niet. De pelgrims die in Pedrouzo overnachten komen vandaag al in Santiago aan. Af en toe zien we bloeiende heide.

In de bossen na Amenal komen we bij een verkooppunt van fruit, armbandjes, kettinkjes en we krijgen zomaar een kadootje in de vorm van een armbandje met de kleuren van de vlag van Spanje. We krijgen ook een heel bijzondere stempel in was, met een schelpje. Een mooi moment.

Monica heeft een scherp oog voor details. Vrijwel dagelijks vindt ze meerdere klavertjes 4. Wij krijgen die haar, natuurlijk met gelukswensen. Maar ook deze “inktviszwam”, een zeldzame paddestoel, die oorspronkelijk uit Australië blijkt te komen.

Vlak voor Lavacolla zijn we bij de gemeente grens van Santiago. We zijn er bijna…. morgen gaan we voor de laatste km naar Santiago. Als monument versierd met alles wat de pelgrims achterlaten. Schoenen (?), een zonnehoed, speciaal vind ik de steentjes.

In Lavacolla gaan we eerst naar het restaurant. Het etappe drankje is weer verdiend.

3 reacties op “Camino Français Salceda Lavacolla

  1. Maar 3 druppels regen … niet eens 1 voor elk van jullie dus jullie hebben gedeeld 😀. Wat een mooie natuur waar jullie door stappen. Nog even en Monte do Gozo ligt aan jullie voeten met de torens van de kathedraal binnen handbereik. Succes morgen 🥲

  2. Bijna het oord bereikt waar je 2 jaar naar hebt uitgekeken Joke. You did it girl💪! Heel trots op jou (en de groep).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.