Camino Francais Lavacolla Santiago

20 juli, 12 km, bewolkt, later zonnig, Lavacolla Santiago

Tata we zijn er. Ons eerste doel is bereikt. We zijn in Santiago. Lang gedroomd, nooit gedacht en “zie mij daar nu lopen” We hebben het gedaan. 115 km, heel heet weer, we hebben het samen kunnen doen. Motiveren, doorzetten, elkaar steunen en helpen als het nodig is.

In de ochtend was het heerlijk fris en bewolkt. De zon kwam later. Zo liepen we de laatste berg op. Vooral direct na Lavacolla was het een flinke klim, die we goed voelden. En het puntje naar Monte de Gozo is dan nog een peuleschilletje.

We wijken iets af van de Camino. Het monument voor de pelgrims is echt de moeite waard om naar toe te gaan. Daar vandaan kun je de kathedraal zien.

We dalen af naar Santiago. Dan is het nog 5 km door de stad. Wanneer komt de poort? Wat is het eindpunt? Bij elke kerk denk je dat je er bent …..

Dan zijn we bij de trappen. We missen de doedelzak muziek. Plotseling horen Nederlanders dat we die missen en hij zet zijn telefoon aan met de Doedelzak muziek. Het echte aankomen……

Ontroerd staan we op het plein. Dat doet wat met je. Daar zie ik ook de fotograaf die met een hele grote camera ons wel op de foto wil zetten. Een uur later komt hij de afgedrukte foto brengen. Een mooie herinnering.

Voor deze bijzondere dag is het etappe drankje nooit te vroeg. Vieren wat gevierd kan worden in het leven, delen wat bijna niet gedeeld kan worden.

Vandaag is het erg rustig bij het pelgrimskantoor. Ik kan zo doorlopen om de Compostela’s op te halen.

Vanavond gaan we naar de pelgrimsmis. Hopen dat de Botafumeiro (wierookvat) er is. Dat weten we niet vantevoren. We gaan het ervaren.

Morgen gaan we verder….Finistere wacht ook op ons….

14 reacties op “Camino Francais Lavacolla Santiago

  1. Geweldig gedaan allemaal. Heb respect voor jullie. Heb genoten van de verhalen en prachtige foto’s. Alsof ik even met jullie mee mocht lopen. Veel plezier op weg naar Finisterra, heel mooi!

  2. Super presentatie zeker met dit weer. Gefeliciteerd allemaal. Morgen nog na Finisterra en dan na huis en na genieten van deze super Camino.

  3. 👏Gefeliciteerd allemaal met het bereiken van deze mijlpaal. Het is niet erg makkelijk geweest met die hitte. Veel succes verder op weg naar Finisterre, “het einde van de wereld”!

  4. Wat goed van jullie allemaal! Onder deze warme omstandigheden toch lopen. Kanjers zijn jullie. Geniet gewoon nog even door van de mooie routes naar Finisterre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.