Camino Français Arzua Salceda

18 juli, 12 km, 24 graden, bewolkt later zon Arzua Salceda

We zagen er zo naar uit dat we in de middag gewoon buiten kunnen zitten met een aangename temperatuur. Waar mijn energie sterk daalt als de temperatuur boven de 30 graden stijgt, hebben we nu nog genoeg energie over. Gisteren waren we met 3-en naar de pelgrims mis. Daar in Arzua zingen de zusters en na afloop krijgen alle pelgrims zegen met wijwater. Ook waren er een grote groep jongeren die met die liederen meezingen. Een speciale sfeer, een mooie Camino ervaring. Direct bij vertrek deze ochtend waren diezelfde zusters present voor een stempel. Wij werden er blij van dat ze ons buen Camino wenste.

De route van vandaag is vooral over onverharde paden door de bossen. Licht glooiend en totaal 12 km. Fijn dat ik accommodatie vind na 10-15 km, soms een hele puzzel. Zo wordt een Camino naar Santiago ook haalbaar voor hen die 20-25 km per dag te ver vinden.

We treffen speciale dingen onderweg. Een bar dichtbij Wall of Wisdom waar je een paaltje krijgt met een plaats van de Camino, zodat ze weten waar ze de bestelling moeten neerzetten. Voor Joke was het Finistere en het geeft haar vertrouwen dat we daar zullen komen. Voor Annet Lugo, gelegen aan de Primitivo. Zou ik dat ooit gaan doen, vraagt ze zich af. En de teksten van de Wall of Wisdom, die ons tot denken zetten. We troffen ook een man die met de hand allerlei wandelstokken kerft en schelpen van hout.

Iets verder de “bierbar”. Honderden flessen met namen, op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Met mate(n)

De kleine monumentjes, ter herinnering aan iemand, wat pelgrims achterlaten in de nerf van een boom of bv op een km paal. We hebben de tijd om die speciale dingen op te merken.

Ons verblijf is in albergue/pension Alborada in Salceda. Een heerlijke plek, precies aan de Camino, gastvrij en deze keer een 2 en een 3 persoonskamer, in de tuin een terras onder de druiven bladeren “Het leven van een pelgrim😉…..”

3 reacties op “Camino Français Arzua Salceda

  1. Een heel stuk koeler vandaag. Hopelijk hebben jullie een warme trui mee 😂. Maar weer lekker genieten zo te zien. En Joke, je lijkt wel een reus vergeleken bij de zuster 😳

  2. Wat fijn voor jullie dat het vandaag aangenaam wandelweer was. Annet het zal je zeker lukken om de primitivo te gaan lopen. Zalig toch om te kunnen dromen. “Droom, durf, doe”.

  3. Wat is dit toch een mooi stuk van de camino !!
    En heerlijk wandelweer dat is toch prettiger.
    Groet Jopie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.