Camino Français Furelos Arzua

17 juli, 16 km, 34 graden, laatste hete dag Furelos Arzua

Vandaag gingen we van Furelos via Melide en Ribadiso naar Arzua. De eerste 1,5 km naar Melide staan niet bij het hoogte profiel.

Omdat het alweer een hete dag is, vertrekken we om 6 uur om in Melide te gaan ontbijten. De bar die was aanbevolen zou om 6.30 uur open gaan. We wachten dan ook voor de deur. Later geven we het op en gaan een stukje verder. Schoonmakers weten altijd waar je kunt ontbijten en die wijzen ons naar de bar aan de grote kruising.

Vlak voor San Larozo is een keuzepunt. Rechtsaf of linksaf. Beide richtingen zijn goed. Wat past bij jou? Een uitdaging over stapstenen of de voorzichtige weg. We kiezen uiteindelijk de uitdaging over de stapstenen.

Er is wat mist over de velden. In de vroege ochtend zie je dat vaak in Galicië. We vonden het erg mooi en genieten van dit schouwspel.

De route gaat vooral door de eucalyptus bossen. Herkenbaar aan de eucalyptus geuren. De basten die afbladderen, de vruchten en de puntige bladeren die op de grond liggen.

Vooral naar Ribadiso blijft het stijgen en dalen. We vinden dat het steeds beter gaat. Het onzekere over: kan ik het wel, kunnen mijn knieën het aan, heb ik genoeg getraind is veranderd naar vertrouwen. “Het mag zoals het kan”. Als je naar je eigen capaciteiten je tempo zodanig aanpast dat je rustig met kleine stapjes, zonder uitgeput te raken naar boven gaat, wordt het steeds leuker. Alles is goed, en zo leren we waar onze grenzen zijn.

We overnachten aan het einde van Arzua in albergue Cruce do Camino (eerder The Way). Vanavond gaan we nog eens naar een pelgrimsmis.

We zien er erg naar uit dat de temperatuur morgen meer dan 10 graden lager is. Vanaf morgen is dat de verwachting. Niet om 5.30 uur opstaan, en vroeg in de volgende herberg aankomen, om er zo voor te zorgen dat we niet in te grote hitte lopen. En toch….het is ons gelukt om in de hitte aan te passen en iedere dag door te gaan.

6 reacties op “Camino Français Furelos Arzua

  1. Erg dapper weer van jullie allemaal om de hitte zo te trotseren. Prachtige foto’s en het moet een mooie dag geweest zijn.

  2. Jullie gaan de warmte straks nog missen 😁! Door deze reis ervaren jullie dat er veel (meer) mogelijk is. Heel fijn om te lezen 😊

  3. Een mooie tocht, met weer mooie foto’s. Wat een warmte … blik op oneindig en gaan! Fijn dat het morgen beter is, in Nederland juist niet, de eerste dag van de Vierdaagse van Nijmegen vervalt dit jaar vanwege de hitte!
    Veel succes verder 😊

  4. Dank weer voor je prachtige verslag en de dito foto’s. Fantastisch dat jullie die hitte hebben kunnen weerstaan door elke dag met positieve zin en doorzettingsvermogen aan een nieuwe wandeling te beginnen! Bikkels zijn jullie👍😁

  5. Felicidades peregrinos, veerkracht brengt jullie naar de overkant. Het lijkt wel een Harry Potter landschap ´s morgens, adembenemend mooi. Dus lekker uitslapen morgen 😉. Tous les matins nous prenons le chemin … jullie kunnen het. Jopat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.