Camino francais vanaf Sarria

11 en 12 juli, zeer heet, 38 graden van Sarria naar Morgade 13 km

“Je kunt beter naast elkaar lopen, dan over elkaar heen lopen”

Is het voor mij weggelegd om naar Santiago te gaan? Ik kan 10-15 km per dag, hoor ik dan…Jazeker! En zo gaat de droom van een aantal wandelaars nu worden gerealiseerd. We zijn gestart met de Camino Français vanaf Sarria en gaan in etappes van 10-15 km per dag naar Santiago en daarna naar Finistere. In totaal ongeveer 200 km. Op onderstaand overzicht de gele lijn en daarna verder naar het westen.

We zijn: vlnr Annet, Mieke, Monica, Joke en Gerard. Helaas missen we Jopie, Patricia en Johan, die niet mee konden gaan. In onze gedachten reizen ze met ons mee.

Gisteren waren we vertrokken vanuit Brussel Zaventem, een directe vlucht naar Santiago en een treinstation bij het vliegveld. In 1 uur ben je er vanuit Breda, goed te doen. Nu had ik niet goed opgelet en had de boarding pass gekregen van een persoon die niet mee ging. Mijn bagage had het verkeerde label en dat zou zomaar kunnen betekenen dat mijn bagage uit het vliegtuig verwijderd wordt. Ik merkte het nadat ik door de douane was. Wat nu? We spreken iemand aan met een luchthaven vestje en precies op dat moment was er iemand die normaal gezien de incheck doet. We kunnen dat waarschijnlijk bij de gate regelen. Daar treffen we iemand die voor mij de bagage van het goede label gaat voorzien. Gelukkig, bagage gered.😉

En dan vandaag……..het zou 40 graden kunnen worden en dat is voor Galicië extreem heet. Normaal is het ook in de zomer rond de 20-25 graden en dat is een prima wandeltemperatuur. We passen ons aan de omstandigheden aan en vertrekken een half uur voor zonsopkomst. Dat betekent hier om 6.30 uur lopen. In de bar naast albergue Don Alvaro kunnen we al om 6 uur ontbijten.Het is nog heerlijk fris als we vertrekken uit Sarria.

Ook al is het een korte afstand, na Sarria zijn er flink wat hoogte verschillen, vooral het eerste deel naar Barbadelo en verder naar ons overnachtingsadres in Morgade. We zagen er wat tegenop. Zouden we dat wel kunnen? Geen ervaring met heuvels en dan toch de hitte.

Deze ochtend was het zooo mooi……Het was mistig, de zon kwam over de horizon, de mist werd goudkleurig. Wat een Camino ervaring.

Echt heet wordt het pas als we er zijn. In de ochtend lopen we veel in de bossen. Er zijn veel pelgrims onderweg. Velen willen ook vroeg vertrekken. De meesten gaan naar Portomarin. Monica legt een steentje neer voor een dierbare vriend. Speciaal om te ervaren, dat jou steentje bij die van anderen gelegd wordt. Een verbinding met de andere pelgrims.

Zo kwamen we bijtijds bij Casa Morgade. In de schaduw van de rotsen voor de deur hebben we een eerste etappe drankje. Ook hier hebben we een 5 persoonskamer. In de middag zitten we binnen in een redelijk koele ruimte. Zeker 10 graden koeler dan buiten. We gaan ervaren hoe het morgen is.

 

11 reacties op “Camino francais vanaf Sarria

 1. Wauw, mooie foto´s en wat een prestatie bij zo’n temperatuur. Ook al hebben we mekaar nog nooit gezien, jullie zijn onze wandelmaatjes. Fijn dat we kunnen meegenieten en dat jullie ons meenemen op tocht. ¡Desfrute todos los días y buen camino! jopat

 2. Wat een mooi verslag met prachtige foto’s. Kan me zo helemaal inleven in de sfeer. Ik verheug me al op de volgende 15 verslagen. Fijne tocht naar Portomarin morgen!

 3. Prachtige foto’s van jullie met opkomende zon. Pittige klim geweest vandaag. In gedachten en met de blogs loop ik dit stuk de komende tijd met jullie mee! Buen camino allemaal!!

 4. Lieve pelgrims,
  Wat een mooi begin van deze pelgrimsroute !!
  Wens jullie heel wandel plezier !!
  Buren Camino
  Met Mieke wandelgenoot gaat het lukken.
  Lieve groet Jopie .

 5. Wat een mooi avontuur, zo herkenbaar, als jullie in Portomarin zijn is de kerk in het centrum zeker het bekijken waard, deze is vanuit het dal waar nu het stuwmeer is opnieuw opgebouwd op de huidige plaats. Lieve Mieke wat ben samen met je Camino amigos goed bezig, enne dat korte koppie staat je goed. Veel plezier en inspiratie gewenst. Hartelijke groet Bert.

 6. Lieve mensen daar,
  Ik ken jullie niet op mijn dochter Monica na,
  Maar wens jullie veel sterkte in deze hitte 👍

 7. Heel veel plezier Joke en wandelgenoten. De warmte maakt de reis nog uitdagender. Hopelijk helpt de groepschemie jullie door moeilijke momenten heen 🙏

 8. Prachtig om te zien wat Spanje voor moois aan jullie laat zien! Ook de saamhorigheid op de foto’s geeft aan dat jullie het met elkaar samen doen!! Een fijne voetreis verder en hopelijk is het weer nog wat coulant met jullie!

 9. Elke stap is er een die je dichterbij je doel brengt. Wens jullie alle goeds tijdens deze Camino. Geniet van de verwondermomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.