Camino Français van Villar de Mazarife naar Villares

14 mei, 17 km bewolkt, later wat regen, 22 graden

Ja…we hebben nog een jarige in de groep. Vandaag is Ansje jarig en natuurlijk maken we voor haar een speciale dag met felicitaties. In Albergue Tio Pepe werden we ook verwend met een taartje.

Het was een allerhartelijke ontvangst in deze herberg. Wat nog niet voorgekomen was…..mijn reservering staat er niet bij. Ook al had ik de dag ervoor nog gecheckt. Gelukkig was Hinke vroeg en zij maakte me attent dat er geen plek was gereserveerd. Ik vroeg of ze een oplossing had en ja hoor, het kwam toch nog goed. Hoe het komt weet ik niet, dat het weer goed gekomen is, zie ik als een klein Camino kadootje. Na een goed ontbijt gaan we op pad. Voor de herberg was een ooievaars nest. Die zien we hier velen. Mooi om te zien hoe ze voer komen brengen naar hun jong

Vandaag blijven we allen bij elkaar en passen ons tempo aan aan de mogelijkheden. Even schakelen, maar het bevalt ons goed. Zelf vind ik het het gezellig, en ik wissel steeds met wie ik loop. We hebben in Hospital de Orbigo samen pauze, een fijne plek in de tuin bij bar El Puente.

Hier hebben ze een bord geplaatst….pas op voor overstekende pelgrims. En dat terwijl we zo voorzichtig zijn en de route pijlen goed volgen…

Een van de meest bekende plekken op de Camino Français is de hele lange brug in Hospital de Orbigo. Omdat we vandaag met allemaal op pad zijn, is het tijd voor een groepsfoto. Een andere pelgrim wilde ons wel even vastleggen.

Daarna is het nog 3 km naar Villares de Orbigo. De afstand naar Astorga vind ik te ver. Dat zou 30 km zijn. We splitsen het in 2 delen en zullen morgen net voorbij Astorga komen. Nog net voor aankomst worden we overvallen door een bui. Dat hadden we voorzien. Ieder had de regenkleding bij zich.

We vieren de verjaardag van Ansje met ons etappe drankje… Proost!

Ik vind het heel fijn om in de herberg Villares de Orbigo te overnachten. Heel gastvrij, tijdens Coronatijd nieuwe Nederlandse eigenaren Martin en Merel. We wensen hen heel veel succes. We werden extra verwend met heerlijke Cava in de tuin. Een topontvangst.😃😃

2 reacties op “Camino Français van Villar de Mazarife naar Villares

  1. Hoi Ansje van harte gefeliciteerd met je verjaardag dat is echt een ervaring die ik ook heb mee gemaakt geniet ervan. Loop als zoveele in gedachten met jullie mee op deze route. Geniet steeds weer van de verslagen en mooie foto’s die mieke maakt. Nog veel plezier samen BUEN CAMINO.

  2. Wat je allemaal moet regelen, Mieke! Chapeau!
    Als een echte “moeder Overste” waak jij over jouw “volgelingen”.
    Ik blijf genieten van de verhalen van jullie Camino.
    Weer veel succes vandaag 15 mei 2022! Keep strong! En Ineke, dikke dikke kus van je zus, ik denk iedere dag aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.