Camino Français Leon Villar de Mazarife

13 mei, 21 km, zonnig 25 graden

Het duurt altijd wel even voor je zo een grote stad als Leon uit bent. Was het gisteren aan het einde van de dag echt tegenvallend, deze ochtend lopen we lekker de stad uit. Het is nog heerlijk fris (10 graden) de stad ontwaakt langzaam, mensen gaan naar hun werk. De bars zijn open voor een ontbijt en een koffie. Heel speciaal is hotel het Parador waar je voor bijna € 200 per nacht kunt slapen. Wij gaan er aan voorbij. 6 schimmen in de ochtend. We houden het bij de herbergen.

Voor dit Parador zit een pelgrim wel heel lang te wachten op nieuwe schoenen. Zo anders was het voor Michiel. Gisteren was ons pension naast een schoenmaker en voor een klein bedrag heeft Michiel nieuwe hakken aan zijn schoenen laten zetten. Voor het Parador zie je aanwijzingen voor de andere route van Leon naar Oviedo. Wie weet ga ik die ook nog eens lopen

Ook bijzonder is de kerk in La Virgen del Camino. Moderne kunst om de apostelen uit te beelden.

Vandaag kiezen we een groene route naar Vilar de Mazarife. Dat is even goed opletten. Het is duidelijk aangegeven, en er is een routebord. Toch zijn er nog velen die geen idee hebben hoe ze moeten gaan. Zoals vandaag we treffen een echtpaar, die ook naar Vilar de Mazarife gaan. Ze hadden werkelijk geen idee wat ze zouden moeten kiezen.

De groene route vind ik bijzonder mooi. Vooral tot aan Chozas de Abajo. Licht glooiend, een rode aarde. Wat bomen, de velden gekleurd met gele bloemen en hier en daar klaprozen.

We staan even stil bij het monument van de Nederlandse vrouw, Nies Klem die er in 2019 is omgekomen. We denken aan haar familie. Met dit monument zal ze niet worden vergeten.

Na Chozas de Abajo is het een rechte geasfalteerde weg. Weinig hoogteverschillen. Al zingend komen in Villar de Mazarife aan. Ieder naar eigen muziekkeuze. Het mooie is dat zingen energie geeft en we ongemerkt aankomen.

Tijd voor onze Tinto de Verano en een biertje…..

4 reacties op “Camino Français Leon Villar de Mazarife

  1. Wat heerlijk om mee te kunnen reizen en via jouw verslag en foto’s alles te kunnen herbeleven ! Ja prachtige route van vandaag , ik herinner me die weg goed .Alleen zien jullie veel voorjaarsbloemen, klaprozen , orchideen ..prachtig hoor ! Liefs en geniet!

  2. Goed adres daar in Villar, hang nog een foto van mij achter de bar. Maar is ook de etappe waar ik in 1917 mijn blessure opliep. Jullie zijn nu onderweg naar Astorga, wil je bij het verlaten van de stad nog even langs het monumentje van mijn broer gaan.
    Que tengas un buen Camino para ti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.