Camino Français Villares naar Murias de Rechivaldo

15 mei, 21 km half bewolkt, een korte bui, 18 graden

Wat maakt een herberg een goede herberg? Dat vroegen Martin en Merel van albergue Villares aan ons. Heel belangrijk voor ons is een gastvrije ontvangst. Daarnaast schoon, ruimte, zowel binnen als buiten en als het even kan lage bedden. Als het menu en ontbijt perfect is verzorgd en goed smaakt zijn we als pelgrims echt ontzettend tevreden. Dat hebben we mogen ervaren bij albergue Villares. Met een Camino smile gaan we de deur uit.

En wat maakt een Camino dag een speciale dag? Dat zijn speciale ervaringen, zoals het opnieuw ontmoeten van David van de “Cantina la Casa de los Dioses”, muziek onderweg, en dan nog een heel mooi toeval. Ik had een T-shirt laten liggen en precies als ik ga bellen, blijkt Merel mij te bellen, dat ik een T-shirt heb laten liggen. (Toeval???) Het wordt toegevoegd aan de bagage die Correos voor ons verder brengt. Ik blijf ervan genieten.

De route vandaag was vooral voor Astorga erg mooi, een gebied direct na Villares de Orbigo door de heuvels. 10 km natuur, met kleine hoogteverschillen.

Het zou vandaag droog blijven, we weten het niet als we de bergen in gaan. De lucht is dreigend donker, de zon piept er voorzichtig door. Ik hou wel van die dreigende luchten. Afgelopen nacht was er veel onweer. Daar heb ik niets van gehoord. Mijn oordopjes sluiten goed af.

De eerste mooie ontmoeting was bij een Columbiaan, boven op de berg, waar hij wat fruit en steentjes verkoopt. Een vrijwillige bijdrage is voldoende.

We vervolgen onze weg door de heuvels, licht glooiend. We mogen vast wat oefenen voor de heuvels van de komende dagen. De aarde is rood, de regen van de afgelopen nacht maakt de aarde nog wat roder. Het ochtend licht is warm en geeft dit natuurgebied extra kleur.

De zon komt steeds meer door als we een uitzicht over Astorga krijgen. Het grote kruis boven aan de berg vangt precies wat zonlicht. In de verte zien we de kathedraal liggen.

Daarna volgt een steile afdaling. Ook als je wat last van knieën of schenen hebt, kun je makkelijk dalen als je zigzaggend naar beneden gaat. Dat maakt net het verschil of je wel of niet pijn krijgt met dalen. Beneden staat een dorstige pelgrim te wachten. Als je de kraan aanzet loopt er water uit de drinkfles.

Om Astorga in te komen passeer je een spoorweg. Daar ga je overheen met een zigzaggende brug. We zagen ook een ouder echtpaar oversteken, gewoon over het spoor. Gevaarlijk, vonden wij. We volgen keurig de pijlen voor de pelgrims.

Zo lopen we het drukke Astorga in. Niet onze eindbestemming vandaag, we gaan nog 5 km verder. We bewonderen de kathedraal en het paleis van Gaudi aan de buitenkant en nemen wat tijd voor de lunch.

Dan starten we met de laatste 5 km. Een pad langs de weg en licht stijgend. We passeren dit kerkje, Ecco Home en we staan stil bij een monument voor Lion Spijkers, een Nederlander, die tijdens zijn Camino in 2018 is overleden. Zo wordt hij niet vergeten. Wij realiseren ons dat we dankbaar zijn dat wij wel kunnen lopen. Zover onze voeten ons brengen. Nog 260 km en 13 wandeldagen te gaan naar Santiago.

4 reacties op “Camino Français Villares naar Murias de Rechivaldo

  1. Veel succes de laatste twee weken. Ik geniet van Mieke’s blogs en jullie ervaringen. Heb bewondering voor jullie!
    Hou vol! Buen camino!
    Ada Xxx

  2. Wat mooi Mieke dat je Lion nog steeds herdenkt in je mooie tochten. Hij wordt nooit vergeten door Johan en mij🙏🕯

  3. Wat een mooi verhaal en prachtig dat je ook Lion Spijkers in je verhaal meeneemt. Ik wens jullie nog een mooie tocht met prachtige ontmoetingen. Ik wens de lezer van je blog nog mooie verhalen. Ik zou zeggen maak er eens ’n boek van. Houd goede moed en blijf geloof en vertrouwen houden. Die gaan immers hand in hand.

  4. Heerlijke verhalen. Halen de herinneringen naar boven van mijn camino in 2015. Steden, dorpen, herbergen, ontmoetingen en natuur en bovenal de weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.