Camino Français van Mansilla naar Leon

12 mei, 20 km, bewolkt 25 graden

Op de eerste plaats wil ik de lezers hartelijk danken voor de felicitaties. Zo voelde ik me echt jarig.

Wat een nacht in albergue El Jardin. Het was gisteren heel heet, de deuren bleven open, we sliepen met 20 personen in een ruimte en in de nacht scheen het licht van de lantaarnpaal precies in mijn gezicht. Nu slaap ik altijd met oordopjes en heb ik niet snel last van snurkers. De hitte kan ik niets aan doen, dan me er bij neerleggen. Het meest lastig voor mij was het licht in mijn ogen. Toch maar een oogmasker aanschaffen……Maar het ontbijt maakte alles goed en de mensen waren nu heel vriendelijk. Deze herberg heeft toch weer een plusje gekregen….Zo gingen we op weg.

De route van vandaag loopt voornamelijk langs de drukke N601. Naast de weg is een beetje verdiept een wandelpad aangelegd. Het is vandaag de dag van geuren en bloeiende planten. De brem is in volle bloei en ook de seringen ruiken volop. We zien velden met paarse orchideeën.

Na Puente Villarente gaan we het veld in met een lichte stijging naar Arcahueja. Mooi als je dan terugkijkt en het glooiende landschap achter je ziet. We hebben weer zin in de heuvels. Laat ze maar komen. Voor ons zien we de Montes de Leon. De komende dagen gaan we er meer van meemaken.

Na de heuvels zien we Leon opdoemen. We gaan verschillende keren een snelweg over. Het valt ons toch wat tegen. Als je Leon ziet liggen is het nog 4 km door de stad. Die duren lang. Tot we in het oude centrum komen, in het voetgangers gebied. Daar is dan toch nog plotseling de prachtige kathedraal en het bisschoppelijk paleis van Gaudi.

Samen met Hinke drinken we ons etappe drankje. De anderen hadden behoefte om even uit te rusten. Hard nodig na zo een nacht en de grote etappes van de laatste dagen. In ons pension San Martin nemen we het ervan.

De kathedraal van Leon is zo bijzonder met de vele glas in lood ramen. Steeds als ik in Leon ben, wil ik er even gaan kijken. Een kleine selectie van de pracht. Zeer indrukwekkend.

We sluiten de dag af met een bezoek aan een pizzaria. Direct naast de kathedraal en de hele middag open. Zo konden we op Nederlandse tijd naar het restaurant en toch nog op tijd gaan slapen. Erg leuk dat onze Camino maatjes van de eerste dagen gezellig met ons mee gaan.

3 reacties op “Camino Français van Mansilla naar Leon

  1. Mieke wat maak je toch fijne verslagen van jullie tocht en hele mooie foto ‘s die een m.i. goede indruk geven van jullie geweldige wandeltocht. Ik geniet er iedere dag van

  2. Wat een prachtige kathedraal die foto’s zijn echt geweldig ….en jullie hebben de dag weer volbracht ….erg leuk om in gedachten met jullie mee te wandelen door al je verslagen Mieke ….chapoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.