Via Coriovallum Houthem Spaubeek

18 februari, 13 km zware storm

Nieuw avontuur….! De Via Coriovallum in het prachtige Zuid Limburg. In 5 dagen gaan we deze route afronden. Van Houthem naar Spaubeek, Spaubeek Heerlen, Heerlen Houthem, Houthem Vijlen en weer terug naar Heerlen. Is wel gemarkeerd met Santiago stickers, met een GPX track kom je er uit.

 

Limburg zou de provincie zijn met de minste wind en de trein zou tm 14 uur rijden. Wij kwamen om 10.30 uur in Heerlen aan en het plan was om vanaf Spaubeek de trein naar Houthem te nemen. We waren daar en we kregen het bericht dat er geen treinen meer zouden rijden. Tja wat doe je dan? We hadden daar 2 auto’s, dus de beslissing is snel gemaakt. We gaan met 1 auto naar Houthem. Daar startten we de dag met koffie en Limburgse vlaai bij kasteel Sint Gerlach.

Vlnr Mieke, Fred, Bernadette, Cora en Ellen

We hebben vooral wind in de rug vandaag. We merken dat het makkelijk loopt en we vinden de storm nogal meevallen. Bij een kapelletje hebben we even pauze en lijken zelfs uit de wind te zitten. We checken het weer en het zou voorlopig droog blijven. Het is al heel donker ….

We gingen op pad. Plotseling draaide de wind van zuidwest naar west en het begon te hagelen. We kwamen amper vooruit en zijn zelfs teruggegaan naar dat kapelletje om uit de wind te kunnen staan. Ik kan me niet herinneren dat het zo hard waait. Het was ook snel weer droog. Degenen die alleen een poncho hadden, hadden een drijfnatte broek. Het water liep in de schoenen. Bij zo een noodweer heb je geen tijd genoeg je regenkleding aan te trekken.

Om 16 uur waren we in Spaubeek en gingen op pad om de auto daar op te halen. Ons etappe drankje hadden we bij de startplaats in Houthem . In Heerlen overnachten we in het Nivon natuurhuis Eikholt. We blijven hier 3 nachten. Voor deze route erg handig, omdat het dicht bij het centrum ligt en alle eerste etappe plaatsen met de trein goed te bereiken zijn

2 reacties op “Via Coriovallum Houthem Spaubeek

  1. Dames en heer wat een avontuur beleven jullie maar topie dat jullie door zetten met dit weer.Heel veel plezier met zijn alle en geniet ervan ik volg jullie op afstand en geniet mee.

  2. Zo jullie zijn stoere wandelaars!!
    Het is hier in Noord-Holland heeeel slecht weer!!
    Ik hoop dat het morgen beter weer is voor jullie ..
    Wandelse groet Jopie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.