Via Coriovallum Spaubeek Heerlen

19 februari, 18 km zonnig en droog 7 graden

Alweer een verrassende dag! Zouden er ook hier bomen omgewaaid zijn, kunnen we overal lopen? En: gaat de trein naar Spaubeek al? De etappe van vandaag gaat van Spaubeek naar Heerlen, via Hoensbroek.

De NS gaf de boodschap dat er geen treinen zouden rijden. We kiezen ervoor om met de auto naar Spaubeek te gaan….zien we onderweg dat de treinen van Arriva hier wel rijden. Maakt niet uit, zo zijn we al om 9.30 bij het station van Spaubeek. Het wordt een fantastische dag. Dichtbij het station vinden we de Annakapel. Helaas was dit nog gesloten voor een eerste stempel van deze etappe. Er zijn vele bomen omgevallen en het pad achter het kerkje is vol met veel modder. We kiezen de weg die erachter loopt. Zo is GPX ook handig. Je kijkt of er een weggetje dichtbij ligt.

Verschillende keren lopen we onder een verkeersweg door. We merken dat we dicht bij Heerlen zijn. De route loopt over mooie paden veelal langs de Geleenbeek.

Na 8 km zijn we bij kasteel Hoensbroek. Met het pelgrimspaspoort kun je er gratis in. Zeker de moeite waard om er rond te kijken. Er is ook een restaurant in de kelder. Onze Limburgse vlaai wacht al op ons.

Verder op weg naar het centrum Heerlen. Het lijkt op de kaart dat we veel in de stad lopen. Dat is de laatste km. Daarvoor lopen we over de Kaumerberg en door parken de stad in. De bomen laten hun maretakken zien. Waar zijn dat ook alweer voor?😉

In Heerlen centrum worden we verwelkomd met kleurrijke letters. Het valt ons op de flats zo fleurig geschilderd zijn. De kunstenaars hebben goed hun best gedaan. We worden er blij van.

Het hoogtepunt van vandaag was de ontvangst in de Pancreaskerk. We kregen er de mooie stempel en hoorden het verhaal van het beeldje boven de deur. Ook steken we een kaarsje aan voor dierbaren.

We sluiten de dag af met een etappe drankje op het plein voor de kerk en gaan naar restaurant de Twee Gezusters voor ons pelgrimsmenu. Morgen vertrekken we van ons overnachtingsadres Nivon huis Eikholt direct op de route….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.