Kloosterpad Vught Den Bosch

14 februari, 26 km, bijna droog 10 graden

De laatste etappe van het Kloosterpad gaat naar Den Bosch toe. De start is vanaf het Klooster hotel Zin in Vught. Wij hebben daar niet overnacht en hadden nog 10 km te wandelen tot aan het Klooster hotel.

Hemelsbreed is het misschien 7 km. Wij gaan ten zuiden van Vught onder de A2 door en vervolgens over landgoederen en Sint Michielsgestel en langs de Dommel, Halder en Haanwijk door het Bossche Broek terug. Op deze maandagochtend is het erg rustig als we over landgoed Sparrendaal wandelen. Het landgoed werd in 1899 aangekocht door de Missionarissen van Scheut. Momenteel is het van het Brabants Landschap. Op dit landgoed is een klein kappeletje. Sfeervol….er ligt een schriftje waar mensen hun gedachten of gebeden op schrijven.

Daar dichtbij komen we langs de begraafplaats van de missionarissen van Scheut. Zij waren werkzaam in o.a. Afrika.

De eindplaats van etappe 14 van het Kloosterpad is Kloosterhotel zin.
Zoals de naam al doet vermoeden is het een voormalig klooster. De fraters van wie het klooster is wonen met de communiteit op het terrein en zijn nog altijd actief bij ZIN. Zo helpen de fraters geregeld mee bij het ontbijt en verzorgen zij de meditatiesessies. Wij worden daar hartelijk ontvangen en mogen in de koffiekamer binnen rusten en krijgen er koffie.

Door de bossen en over landgoed Zegenwerp gaan we naar Sint-Michielsgestel. De zon komt steeds vaker te voorschijn als we bij de Dommel aankomen. We nemen er even pauze en genieten van het mooie uitzicht.

Langs het waterrad komen we in Sint Michielsgestel aan. We vinden hier de Oude Toren, het instituut voor Blinden. Natuurlijk gaan we bij de Oude Toren pauzeren. Tijd voor een kopje soep 😉.

Het laatste deel gaat langs de Dommel naar Halder en Haanwijk en daarna door het Bossche Broek naar het centrum van Den Bosch

Om aan de andere kant van de Dommel te komen gaan we met het pontje. Even hard werken. We wisselen af… Altijd leuk!

Dan is het echt nog maar een klein stukje naar het station. 26 km in de benen, trots dat we ook deze afstand hebben gehaald. Het waren weer 2 mooie dagen. Dank je wel Elly, Joepke, Rita en Ineke voor de fijne tijd samen. Tot een volgende keer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.