Kustpad dag 3

18 januari 21 km, mistig 4 graden, van Zoutelande naar Oostkapelle

“Het is altijd weer” is mijn motto en vandaag hebben we een derde soort weer ervaren. De eerste dag zwaar bewolkt, gisteren zonnig en vandaag dichte mist.

Dat was deze ochtend handig. De route loopt niet ver van ons hotel af en zo liepen we naar de dijk toe. We hebben de auto’s al op het eindpunt Oostkapelle staan, zodat we vanavond zo in de auto kunnen stappen.

Ook na Zoutelande loopt er een prachtig pad door de duinen. We horen de golven en zien alleen het helmgras. Het doet wat met me, geen vergezichten vandaag, we hebben het geluid van onze voetstappen, de fijne gesprekken. Met wat hoogteverschillen leggen we de eerste km af.

Dan lopen we langs de Westkapelse Kreek en Westkapelle. Hier kunnen we bij de bakker koffie kopen. Doen ze alleen voor wandelaars en “buutenlanders”. Wij zijn er blij mee. Vanaf Westkapelle gaan we door de polder en langs kreken. Dat is zo speciaal, we zien bijna niets en horen het geluid van de wulp. Een mooi moment. En ook even later horen we het geklak van paardenhoeven. Populair in Zeeland is het Koetsje rieen.

We gaan terug naar de duinen en beklimmen een immense trap. We voelen het in onze benen. De spieren hebben ook gisteren hard moeten werken.

We lopen ongeveer 3 km hoog over de duinen naar Domburg. Zouden we hier een restaurant open treffen voor “koffie to go”? Jazeker wel! We konden er ook heerlijke erwtensoep kopen en op het randje van het terras zitten. Er zijn wel enkele toeristen in Domburg, maar het is toch erg rustig.

Na Domburg gaan we door een bosgebied van Mantelinge, Hoogduin en Zonneveld. De bomen voelen ook hier een beetje mysterieus. Een leuke afwisseling vandaag.

De zon doet echt zijn best om erdoor te komen. Net als we bij kasteel Westhove zijn, zien we de zon, echt heel even. Onze route gemarkeerd met rood/wit, het kasteel gespiegeld in het water. Met dank aan Joepke voor de mooie foto.

Ook in de mist willen we onze wandeldag graag afsluiten over het strand. Piet rent bijna naar het water….de zee….nog even genieten van de golven, die we nu wel kunnen zien. Ook zien we de strandloper. Een typische strandvogel. Razendsnel op en neer lopen en af en toe een schelpje omdraaien

Deze 3e dag zit er weer op. Een mistige dag met veel afwisseling. We hebben er van genoten.

1 reactie op “Kustpad dag 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.