Kustpad dag 4

19 januari, 19 km, bewolkt, droog van Oostkapelle naar Neeltje Jans

Het zit er op. Onze 4 dagen kustpad hebben we afgerond. Het mooie Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren langs de kust en afgewisseld met natuurgebieden aan de andere kant van de duinen. We startten deze ochtend vanaf Oostkapelle.

Het eerste deel was door de bossen, later door de duinen naar het strand. Wat je misschien niet verwacht als je de naam “kustpad” hoort is de vele afwisseling.

In het bos moesten we extra goed opletten. De bewegwijzering was alleen te zien met hele kleine stickertjes bij de gele pijlen van het wandelroute netwerk. Ik denk hooguit 5 bij 5.

Voor de laatste keer van ons Kustpad naar het strand. Ook deze ochtend is het erg rustig. Het strand is nu een noordstrand en is met laag water erg breed, het heet daar ook “Breezand”. Altijd oppassen dat je niet op een zandplaat loopt en niet meer terug kunt. Ook nu moesten we al een heel klein stukje door het water.

Het blijft altijd mooi. Patronen op het strand. Golfjes in het zand, nog zonder voetstappen. De immense vlakten en het geluid van de golven die over het strand spoelen.

De route wijst echt bij deze trap naar rechts. Was het een storm die de trap en een deel van de duinen heeft weggeslagen of gewoon werkzaamheden? We gaan maar niet omhoog en kiezen een stukje verder een pad, dat later weer op de route aansluit.

De route naar Neeltje Jans is over een geasfalteerde weg rechtdoor over de Oosterschelde kering. We vinden een plekje uit de wind voor onze lunch. Het is vandaag een koude wind. We hebben daardoor een korte pauze. Daarna lopen we direct door. Alles is nog gesloten. Het voelt als de laatste loodjes

Ja….en waar kun je een wandeling in Zeeland het beste mee afsluiten….een visje bij restaurant/viswinkel “Proef Zeeland”. Maar ook om onze 4 dagen af te sluiten voor we naar huis gaan. Terugkijkend op veel gezelligheid, humor, en ook vriendschap. Er voor elkaar zijn, delen en ontvangen. Door de inspanning en elkaar voelen we ons volledig ontspannen. Tot een volgende keer.

3 reacties op “Kustpad dag 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.