Dagje Salamanca

24 november, regen, 3 graden

Na een Camino is het heel fijn even te landen voor je weer naar huis gaat. Met een heel goed gevoel denk ik nu terug aan alle wandeldagen en evenzovele ervaringen. Groot respect heb ik voor mijn mede pelgrims. Doorzetten, op alle mogelijke paden doorgaan, oplossingen zoeken, elkaar helpen. Over toppen en door dalen. Ervaren dat er na elk dal weer een weg omhoog gaat. Niet tegen de heuvels opzien, maar aanpassen aan wat je lichaam kan. De Via de la Plata vind ik bijzonder mooi, veel natuurschoon, weinig voorzieningen, veel stilte in de natuur en in deze periode enkele medepelgrims, die we op het gedeelte van Sevilla naar Merida dagelijks tegenkwamen. We voelen verbroedering. Ieder op zijn eigen wijze, op weg naar Salamanca of verder naar Santiago.

Gisteren hadden we de tijd om Salamanca te bekijken. De oude kathedraal en de nieuwe kathedraal, verbonden en toch zo verschillend van sfeer. Hieronder vind je wat foto’s van de kathedralen.

Deze zijn van de “nieuwe kathedraal”. Veel pracht en praal heel indrukwekkend.

De oude kathedraal heeft veel fresco’s en voor mij een veel intensere sfeer.

In de middag gingen we naar restaurant “Meson Cervantes”. Prachtig gelegen met uitzicht over Plaza Mayor. Daarna lopen we nog wat door de stad en bezoeken ook het huis met de schelpen, waar nu een bibliotheek in zit.

Plaza Mayor is vooral mooi bij avond. Alvast versierd voor kerst en met sfeervolle muziek wordt het plein prachtig verlicht. Met dank aan Miets en Marja die er in de avond nog op uit gingen.

Van harte gefeliciteerd mede wandelaars met het behalen van dit eerste deel van de Via de la Plata. Heel goed gedaan!

Dit deel van de Via de la Plata ga ik zeker nog eens doen. Vanaf Salamanca gaan we verder in voorjaar 2023.

4 reacties op “Dagje Salamanca

 1. Geweldig. Heerlijk nog een dag om te “landen”. Vooral ook genieten van wat er alkemaal gepasseerd is deze wek. Het is niet zomaar een camino.
  Goede reis terug en geniet van alle mooie herinneringen. Groetjes Ans.

 2. Gefeliciteerd pelgrims met jullie eerste deel van de Via del Plata en aankomst in Salamanca. Heb jullie avonturen gevolgd met plezier. Bedankt daarvoor. Wie weet ontmoeten we elkaar nog eens op een volgende reis met Mieke. Voor nu… heerlijk nagenieten van alles.
  Wel thuis allemaal!
  Groeten van Ada

 3. Wat weer een prachtige foto’s!
  Bedankt dat wij mochten meegenieten van jullie mooie tocht en van de verhalen erbij.
  Goede reis terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.