Dag 6 Via de la Plata

7 november, 21 km 0(!!)- 13 graden zonnig, Monasterio – Fuente de Cantos

Thuis had ik gekeken naar de weersvoorspelling van de eerste dagen. Het zou met een minimum van 10 tot max 24 graden zijn….Zo zie je maar met een wind uit het noorden, zakt de temperatuur in de nacht tot net onder het vriespunt, ook hier in Spanje. We doen de warme jassen aan en gaan op pad. Vandaag vooral dalen, nl. 297 meter en intussen ook stijgingen van in totaal 146 meter.

Als we vertrekken vriest het nog. Er ligt rijp op het gras en de blaadjes zijn bevroren. De zon is al op. De lucht is weer strak blauw. We genieten al direct als we buiten komen.

Het eerste deel lopen we tussen muurtjes van stenen, zoals je ook in Engeland en Ierland ziet. Brede Romeinse wegen, onverhard. Vandaag vooral boerderijen met vee.

Het blijft heuvelachtig en de omgeving is zeer mooi. Even met je ogen knipperen om vast te stellen dat ik hier echt loop.😉

We hebben na een km of 7 pauze. Ook vandaag geen horeca. Op deze trajecten is het dan ook heel belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Het beste restaurant hebben we zelf met de spulletjes uit de winkel.

Daarna volgt een heel ander traject. Oneindige verten, ons pad licht stijgend en dalend. Bijna geen bomen. De kleuren van het landschap zijn groen en bruin tinten. Waar er een erf afscheiding is, zie je een andere kleur.

We dalen tot we bij een rivier komen de Arroyo de Bodion Chico. We gaan over stapstenen naar de overkant. Ik stel me zo voor dat als er regen is gevallen dat de schoenen dan uit moeten.

Daarna is het vooral stijgen in het nog steeds kale landschap. In de verte zien we af en toe al Fuente de Cantos liggen.

De eerste 100 km zitten erop. Voor wie van hier naar Santiago gaat, dat is nog 889 km….

Vandaag hebben we een appartement. El Zaguan de la Plata. Voor als je er in de zomer bent, met zwembad. Nu was het water maar 2 graden….dat vinden wij te koud. We gingen naar restaurant El Gato aan de doorgaande weg, waar we nog net op tijd een dagmenu konden krijgen. Zo hoeven we vanavond de deur niet meer uit. We drinken een kopje thee in de keuken.

7 reacties op “Dag 6 Via de la Plata

  1. Mooie natuurfoto’s, vooral die met de rijp.
    Maar heel leuk is de nieuwsgierige koe, magnefiek😄.veel wandelplezier samen.

  2. Wat een wijds landschap. Heel mooi. Toch al koud ‘s morgens, je zit al verder in het seizoen. Komen jullie nog wel andere pelgrims tegen.

  3. Wat een bijzondere en prachtige etappe. Al zo koud…..wonderlijk.En het slaapadres….wat een geweldig huis. Ik sliep ook in een van de appartementen….zo mooi.

  4. Geweldig mooie natuur en omgeving. Petje af voor de vele kilometers met hoogteverschil. Veel wandelplezier nog gewenst en genieten doen jullie van het landschap. Dat is te zien op de foto’s en de lezen in de mooie dagverslagen. 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.