Dag 7 Via de la Plata

8 november, 22 km 15 graden zon, Fuente de Cantos – Pueblo de Sanchez Perez

Alweer verrassend anders. Het komt ook omdat alles nieuw voor mij is. Het is de eerste keer dat ik hier ben op de Via de la Plata. Vandaag zien we olijven oogst, druiven ranken, de velden kleuren lichtgroen, velden vol met gele en witte bloemen. De route is licht glooiend, de uitzichten eindeloos. 96 meter omhoog, 150 meter omlaag. We voelen de hoogteverschillen bijna niet….of raken we eraan gewend?

Gisteren was het zondag en de winkels zijn dan in de middag dicht. We gaan in het café bij de kerk ontbijten. Meestal is het ontbijt hier erg goedkoop. Jus d’orange, tostades en koffie voor € 3 of €4. Vandaag passeren we een dorp met winkeltje. Dat is Calzadilla de los Barros. Na een heerlijk ontbijt gingen we op weg.

Op weg naar Calzadilla de los Barros is de weg vrij vlak en er is niet veel begroeiing. We kijken even terug naar ons dorp Fuente de Cantos. Ook vandaag is het weer onbewolkt, geen wolkje aan de lucht.

Wat mij opvalt is dat de velden groen kleuren. Ik dacht aan ingezaaid grasland, Miets aan wintertarwe. Misschien een 2e oogst of misschien omdat het hier in de zomer veel te heet is?

Al snel zijn we in Calzadilla de los Barros. Bekend door de oude middeleeuwse kerk met mooie tableau’s. Helaas was de kerk niet open. Wel kregen we een stempel in het gemeentehuis.

Van dit dorp lopen we over de oude Romeinse weg verder. Een mooi pad dat ook weer licht glooiend is. De olijven worden geoogst, de druiven ranken staan in herfst kleuren te pronken. Onder de olijfbomen velden met gele of witte bloemen.

Het is zo leuk hier op de Via de la Plata. Alle pelgrims volgen dezelfde etappes en we komen ze steeds tegen. Naar Merida zal het wel anders zijn. We proberen rond de 20 te blijven en logeren daarom vandaag in Pueblo de Sanchez Perez en niet in Zafra. Dat is wel een etappe plaats.

Niet overal is het droog. Vandaag passeren we een waterplas, waar we echt wel modder aan de schoenen kregen. We helpen elkaar met oversteken. Zelf kies ik rechtdoor en ja….midden in de modder.

Vandaag slapen we in het dorp in Hostel El Monte. Een klein stukje van de route. Met een restaurant erbij. Vanavond kunnen we er om 20.30 uur terecht voor een menu. We kijken maar een beetje hoe het uitkomt en proberen daar flexibel mee om te gaan 😉

2 reacties op “Dag 7 Via de la Plata

  1. Hallo Pelgrims, bijzonder dat er nog zoveel bloei en kleur is, het verveelt inderdaad echt niet, eindeloos maar zeker niet saai! Geniet ook van de heerlijke menu’s!
    tip: als er niets onderweg is, had ik een icecaffee mee voor onderweg, toch een beetje koffiestop idee. Sommige tienda’s verkopen het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.