Dag 5 Via de la Plata

6 november, 22 km El Real de la Jara – Monesterio, zonnig met koude wind 13 graden

De eerste 14 km gaat het ongeveer vals plat omhoog. We hebben het niet in de gaten, ook omdat we wederom van deze prachtige natuur kunnen genieten. De laatste 8 km stijgen we nog 155 meter. Vooral het laatste deel voor Monesterio is erg steil. In totaal 382 meter omhoog en 95 meter dalen. En ik maar denken dat het deel vanaf Sevilla vrijwel vlak zou zijn…..

Vanochtend in Casa Molina werden we verwend met een wel heel lekker ontbijt. Zelfs met kaas en gebakken eieren. Ze deed erg haar best het ons naar de zin te maken en wilde voor vertrek ook wel een foto maken.

We zaten aan het eind van het dorp El Real de la Jarra en liepen meteen de natuur in. Met een reuze grote schelp wordt er aandacht aan de pelgrims besteed. We vielen ons welkom.

We lopen langs de ruïne van het kasteel. Er is een hele koude noorden wind. Voorlopig blijven de vesten en jassen aan.

Het valt me op dat het veel meer open vlakten zijn met weinig begroeiing. We hebben Andalusië verlaten en zijn nu in de Extremadura. We kijken ver weg naar de heuvels. Met deze strak blauwe lucht erbij vinden we het weer heel mooi.

Na 12 km gaan we tussen 2 grote wegen. We blijven stijgen. Hier is een pad aangelegd met vele eucalyptus bomen.

De stijging naar Monesterio geeft als we terugkijken grote vergezichten. Daar beneden komen we vandaan……

Het duurt dan ook even voor we boven zijn. Over de heuvel zien we Monesterio liggen.

We hebben dan toch nog 2 km te gaan. Onze overnachting, hostel Extremadura ligt aan het eind van de stad. Hier vinden we een terras in de zon en uit de wind. Goed vertoeven. Ons etappe drankje, met verse zumo de naranja en/of een Verdeccio wijn, of Tinto de Verano gaat er goed in. We hebben het weer verdiend.

4 reacties op “Dag 5 Via de la Plata

  1. Wat ziet dat er geweldig uit …..wat een genot als je dit mee mag maken……een prachtige dag aan de foto’s te zien…..groetjes vanuit Rossum

  2. Sjonge jonge, zojuist alle 5 de dagen achter elkaar gelezen, ik zit er helemaal in en beleef het mee. Wat prachtig weer en wat zijn jullie kanjers. Ik ken jullie bijna allemaal. Tiny, Elly, Miets enne de dame met de blonde haren, sorry ik ben je naam kwijt. Wat zijn jullie aan een mooie camino begonnen. En Mieke, wat maak je toch weer prachtige foto’s. Het is weer meegenieten.

  3. Prachtige etappe, ja, veel vals plat……………………..maar zeker niet eentonig.
    Mooie foto’s en het plezier spat er af. Prima kamers in de hostel, ook mijn overnachtings adres. Op naar Domingo!
    Groet Ans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.