Dag 11 Via de la Plata

12 november, 15 km, zonnig 18 graden Caceres – Casar de Caseres

Deel 2 van onze Via de la Plata. We starten vandaag vanaf Caceres en gaan naar Salamanca. Daar verwachten we op 23 november aan te komen.

Vandaag werden we naar Caceres gebracht, door Susanne van de herberg La Almazara. Enthousiast zet ze ons af in Caceres. We zijn er erg blij mee, een Camino kadootje 😃.

We hebben de tijd om voor ons vertrek Caceres te bezoeken. De stad ligt op een heuvel, de kathedraal en kloosters liggen op de top. We gaan een kerk binnen en er staat muziek aan. Een eenvoudige kerk met een intense sfeer.

We klimmen verder omhoog. Een erg mooie stad, zeker de moeite waard om die dag een kortere afstand te lopen.

Nog een Camino kadootje…. We kwamen langs een klooster, San Mateo. Daar zijn nonnen aan de schoonmaak en we vragen of we een stempel kunnen krijgen. Dat kan wel, of we dan even binnen kunnen wachten en even de deur sluiten. Kennelijk deden ze iets wat eigenlijk niet mocht… Ze wilden ook wel op de foto. Ze werden er zichtbaar blij van, en ik ook.

Dan gaan we op pad. De route naar Casar de Caseras loopt eerst een flink stuk langs de grote weg. We vinden het best gevaarlijk. Zeker als de auto’s ook nog eens inhalen. Ik steek mijn hand op, ze gaan wat opzij en zwaaien enthousiast.

Na 5 km gaan we het land in. Het is een golvend pad over de kleine heuvels. Met op plaatsen waar water staat stapstenen. Nu is dat nog niet nodig, de weg is niet onder water.

We logeren vandaag in Albergue rural. Een zeer modern gebouw met luxe 3 persoonskamers, met een tuin zodat we uit de wind in de zon ons etappe drankje kunnen nuttigen. Het was weer een speciale dag. Morgen gaan we naar Tajo Staussee.

1 reactie op “Dag 11 Via de la Plata

  1. Weer mooi weer, wat een geluk met al die zon. Dat maakt het zo geweldig. Leuke fotoreportage. Overnachting in prachtige herberg, doen jullie goed! Ultrea!@

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.