Dag 12 Via de la Plata

13 november, 24 km zonnig, 18 graden. Van Casar de Caseres naar Tajo Staussee

Unaniem zijn we van mening dat dit een hele mooie route was. Direct na Casar de Caseres gaan we naar een top van een heuvel, waar we kilometers lang bovenop liepen.  En, je ziet het op onderstaand overzicht, in totaal 143 meter stijgen en 256 meter dalen.

De zon was nog maar net op en kleurt zacht geel. Vanaf ons ontbijt café liepen we langs een wit kerkje en de Santiago kerk.

Daarna gaan we direct de natuur in. We kijken de ogen uit. Een goed breed pad, onverhard alleen voor voetgangers en fietsers en plaatselijk verkeer van de boeren die er langs werken. Het tegenlicht is deze ochtend ook bijzonder.

Het doet ons denken aan Zuid Limburg of ook Ierland. Glooiend en een bijna kaal landschap. Lammetjes volop, hier is het gewoon om in november lammetjes te zien. Zeker 14 km over dit prachtige pad.

We zien ook steenmannetjes. Pelgrims stapelen zorgvuldig. Ik leg er ook een klein steentje bij.😉 . Er zijn heel veel grote rotsblokken te zien. In allerlei vormen. We vragen ons af, zijn die hier gelegd of zijn in bepaalde tijden naar boven gedrukt? Wat het ook is, het is bijzondere mooi.

Later lopen we over de erven van boeren tussen de schaapjes. Steeds denken we eraan de poorten te sluiten.

We waren precies toe aan pauze. Zien we in de verte een overdekte picknickplaats. Zouden we daar ook ook langs komen? Miets had al bedacht dat we er toch naar toe zouden gaan. De route buigt af en we komen er precies langs. Een prachtige plek.

In de verte zien we een bak met mist over het grote stuwmeer. Zou dat er nog zijn als we daar aankomen? We zijn verrast….de mist is weg en we zien het in de verte liggen. Zo mooi blauw.

Hier vandaan is het nog 4 km naar het meer. We dalen af over een smal pad. Zigzaggend langs de heuvel.

Intussen komt het stuwmeer langzaam maar zeker dichterbij. Elke bocht geeft een nieuw beeld van het meer. Aan de donkere randen kun je zien hoe hoog het water kan staan.

De laatste km lopen er langs de weg en gaan uiteindelijk over de Tajo. In Tajo zijn op dit moment geen overnachtingen, daarom slapen we in Grimaldo. Een taxi brengt ons heen en terug. Op naar een volgende dag.

1 reactie op “Dag 12 Via de la Plata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.