Dag 10 Via de la Plata

11 november, 16 km, 18 graden zonnig Torremejia – Merida

Yes, ons eerste deel zit erop. Gestart in Sevilla, ruim 200 km verder, zijn we nu in Merida aangekomen. Deze toppers zijn er allemaal gekomen. Een mijlpaal!

We hadden ook in Merida overnacht en werden vanmorgen om 8.30 uur opgehaald. De zon schijnt over de rivier Guadiana en verlicht de oude Romeinse brug “Puente Romano”. Een mooie start van de dag.

In 15 minuten zijn we in Torremejia. Even naar de bakker voor een vers broodje, wat water en boodschappen voor onze lunch bij de plaatselijke winkel en we gaan van start.

Geen zware etappe vandaag met alleen kleine dalingen. Zo lopen we heel relaxed naar Merida.

De Camino loopt lang langs de grote weg. Over een pad langs olijfgaarden en druivenranken. Ook hier zijn de boeren bezig met de oogst. Een vader van 91 met zijn zoon en schoondochter. Die wilde wel met mij op de foto. Trots op de oogst en genieten van het leven. Dat zie je zo als je deze harde werkers ziet.

Dicht in de buurt zijn de bergen en ook industrie met bio massa en vuilverbranding. De ene heeft heerlijke geur van dennenhout en eucalyptus.

De stenen die langs de route staan, laten een soort poort zien met Jacobsladder. De meesten gegraveerd, de anderen zwart geverfd. Bij deze lijkt het net of die rechtop staat, de schaduw van de bomen geeft dit effect. Aan de rechterkant zien we een pelgrim met wandelstok….

Als we van de snelweg afgaan lopen we door het landschap over een tractor pad. Af en toe zien we in de verte Merida.

We komen zowat bij het centrum uit. Nog een klein stukje langs de rivier en zien diverse bruggen.

Tata…….we zijn er. We realiseren ons dat we boffen. Mooie omgeving, schitterend weer en geen lichamelijke ongemakken. We kunnen het…..

Morgen gaan we van Merida naar Caceres om aan het 2e deel te beginnen. Dan gaan we verder naar Salamanca. Een aantal van ons is in maart 2020 van Merida naar Caceres gegaan, daarom gaan we nu vanaf Caceres verder.

1 reactie op “Dag 10 Via de la Plata

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.